FDF start doneeractie: geld en goederen voor mensen in de zorg

Woorden schieten te kort om uit te drukken hoe de situatie waarin we wereldwijd momenteel verkeren, ons allemaal aangrijpt. Het is onwerkelijk, we maken ons ernstige zorgen en het geeft ons een machteloos gevoel. We zijn wat betreft veiligheid teruggeworpen op ons eigen huis, ons eigen erf. Er is één groep mensen die zich die luxe niet kan permitteren om zichzelf te beschermen. Eén groep die onmogelijk weg kán kruipen of weg wíl kruipen: de mensen in de zorg. Zij staan in de vuurlinie. Zij lopen de risico’s. En dat juist zij nu geconfronteerd worden met een gebrek aan de meest elementaire goederen om zich te kunnen beschermen, is ongelooflijk.

Wij boeren doen wat wij het beste kunnen: zorgen voor het eten voor alle Nederlanders. Maar dat is niet alles wat we met elkaar kunnen doen: we kunnen proberen het probleem van dat tekort aan beschermende kleding, mondkapjes, handschoenen en desinfectantia wat te verlichten. Samen binnen FDF. Daar zijn we al mee begonnen: 3000 mondkapjes vonden via FDF al een bestemming naar de zorg.

Maar FDF wil meer doen. We hebben inmiddels contact met bedrijven die mondkapjes op voorraad hebben, maar tot nu toe niet aan de overheid leverden. En dat blijkt nu een kink in de kabel. Deze voorraad kan echter wél de bescherming geven waar in de zorg om gevraagd wordt. Deze bedrijven blijken ook wel in staat aan méér goederen te kunnen komen door hun netwerk.

FDF wil de voorraad van deze bedrijven overnemen en leveren aan de zorginstellingen die ze nodig hebben. En we willen nieuwe orders plaatsen. Dat kan niet gratis.

Ook ons aanleverende bedrijven of afnemers blijken vaak voorraden beschermende kleding enz. te hebben. Ook deze bedrijven vragen we zich te melden bij FDF, via het emailadres van je provincie – zie emailadressen onder dit bericht– en aan te geven welke goederen zij kunnen leveren. Wij zorgen er vervolgens voor dat die goederen bij zorginstellingen terecht komen die deze goederen nodig hebben.

Daarom zet FDF een doneeractie op

 • Doneer geld: daarmee kunnen wij allereerst voorraden opkopen van Nederlandse bedrijven en daarna orders plaatsen om te leveren aan zorginstellingen. Wij kunnen ons regionale FDF netwerk daarvoor inzetten.
 • Doneer goederen: beschermende kleding, mondkapjes, handschoenen en desinfectantia. Meld je bij FDF in je regio en wij zorgen dat deze goederen op een goede plek in de zorg terecht komen.

De mensen in de zorg verdienen ons allergrootste respect. En zij hebben hulp nodig. Wij moeten daarom doen wat we kunnen en geen mogelijkheid onbenut laten.

Help mee. All4One.

Berichten naar FDF nu per regio

Berichten stuur je naar de regio in je provincie – zie onderstaand de e-mailadressen van de FDF regio’s, tevens op onze Contactpagina:

 • drenthe@farmersdefenceforce.nl
 • flevoland@farmersdefenceforce.nl
 • friesland@farmersdefenceforce.nl
 • gelderland@farmersdefenceforce.nl
 • groningen@farmersdefenceforce.nl
 • limburg@farmersdefenceforce.nl
 • noord-brabant@farmersdefenceforce.nl
 • noord-holland@farmersdefenceforce.nl
 • overijssel@farmersdefenceforce.nl
 • utrecht@farmersdefenceforce.nl
 • zeeland@farmersdefenceforce.nl
 • zuid-holland@farmersdefenceforce.nl

FDF Bestuur
21 maart 2020

Nee. Donateurs kunnen zonder een account aan te maken geld doneren. Registreren is dus niet nodig.

Ja. Bij het doneren is het mogelijk om aan te vinken dat de betaling anoniem moet zijn. Bij de donatie komt dan ‘Anoniem’ te staan op de actiepagina. Wil je dat jouw naam ook niet zichtbaar is voor FDF, vul dan “Anoniem” in als naam.

De minimale donatie is € 5,00

Bij FDF kun je online doneren door middel van iDEAL, Bancontact, Belfius, KBC/CBC en aan de hand van een bankoverschrijving. Je komt tijdens het doneren terecht op de website van je eigen bank. Zodra de betaling is afgerond, kom je weer terug op onze website.

Donaties zijn direct zichtbaar op de website na de betaling met uitzondering van bankoverschrijvingen. Zodra je een bankoverschrijving start heb je 14 dagen de tijd de betaling te voltooien. Zodra jouw bank de donatie heeft verwerkt zal jouw donatie en het eventuele bericht te zien zijn in het donatieoverzicht. Dit kan dus enkele dagen duren.

Nee. Er zitten geen kosten verbonden aan je donatie.

Het volledig gedoneerde bedrag, minus € 0,29 transactiekosten van de betalingsprovider, komt terecht bij Stichting Farmers Defence Force.

Laat een reactie achter
Tags: geen tags