Persbericht: CBL kiest voor bedreiging

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL) is de club van supermarkten. Ditzelfde CBL, waar extreem hoge marges worden gerealiseerd ten koste van de boeren en van de consumenten, bedreigt ons met een kort geding. Onder andere naar aanleiding van de twee persberichten die wij uit hebben gedaan voorafgaand aan 18 december – onze grote actiedag.
De supermarktgiganten, die al jaren parasiteren op boeren, hun inkomens en hun inspanningen willen ons weer de mond snoeren.
Hoelang accepteren wij dit nog als boeren? Dat de mensen die het meest profiteren van – en parasiteren op onze inspanningen, zich een dergelijke omgang tot boeren aanmeten?
Het CBL had ons ook kunnen benaderen met een brief om te praten over een eerlijke vergoeding voor onze producten. Het CBL echter, kiest voor agressie.
FDF is duidelijk geweest in onze persberichten: onze acties vinden plaats binnen de kaders van de wet. De opstelling van het CBL is derhalve buitenproportioneel én zegt veel over wat dit orgaan zich meent te kunnen permitteren! In feite zou je de leden van CBL moeten boycotten om het in deze mate bedreigen van de Nederlandse boeren.
18 december voeren wij actie. Omdat het broodnodig is!

Bestuur FDF
11 december 2019

Tags: geen tags