ato1

Afsluiting FDF-Campagne tegen Green Deal plus vertaalde toespraken FDF

Strijders, bedankt voor jullie inzet en de prachtige dag die we 4 juni met elkaar hebben neergezet! De beelden en de berichten in de media over de stoet van meer dan 8 kilometer trekkers en bussen die alleen al uit Nederland naar Brussel reed, waren schitterend! De inzet die jullie hebben getoond: uren lang op de trekker naar Brussel, is fantastisch en heeft veel noodzakelijke aandacht opgeleverd!  

Afsluiting  

Deze demonstratie was de logische afsluiting voor FDF van vijf jaar vechten tegen de Green Deal-plannen van de Europese Commissie en de uitwerking daarvan op onze bedrijven omdat ze door de Nederlandse Rutte-regeringen braaf en extreem werden doorgevoerd. Wat we met z’n allen gisteren gedaan hebben is opnieuw de aandacht gevestigd van alle EU-burgers op het belang van eigen voedselvoorziening en de gevaren van de Green Deal. Wij hebben onze eigen campagne gevoerd!  

Nepnieuws  

De linkse media hebben ons daarbij ook fors geholpen om onze standpunten overal onder de aandacht te krijgen, door dagenlang laster/nepnieuws te verkondigen over:  

  • wie onze demonstratie gefinancierd zou hebben (dat zou volgens de Groenen, extreem rechts zijn geweest– ongefundeerde lasterpraatjes: jullie strijders, jullie donaties én de betrokken collega-organisaties hebben deze demo gefinancierd, de bussen zijn door voergroepen gesponsord – waarvoor onze grote dank! ), 
  • dat we anti-EU zouden zijn (de EU Commissie van Von der Leyen is aantoonbaar anti EU) 
  • dat we rellen wilden veroorzaken (laster die o.a. door de grote boerenclubs in Copa Cogeca werden verspreid), 
  • DPG media die factchecks liet doen naar onze persberichten (die we glansrijk ‘wonnen’ want onze feiten kloppen gewoon) of tenslotte  
  • het aantal deelnemers aan de demo (wanneer dat echt zo laag was geweest, had je vanuit Nederland geen stoet van 8 kilometer gekregen en een file waardoor heel Brussel een uurtje of twee ‘op slot’ zat) hebben ze ons weer dagenlang een prima podium geboden. Een bericht van een Duitse journalist – die ook daadwerkelijk aanwezig was – geeft een mooi overzicht. 

Allemaal bedankt!

Zullen we maar zeggen: zonder slinkse media en politici was er Europees minder aandacht voor onze demonstratie geweest!  

Maar natuurlijk waren het vooral die prachtige beelden van de boeren die onderweg waren met trekkers, of de foto’s met het historische Atomium op de achtergrond die laten zien dat we het waard vinden om voor onze mooie sector te vechten!  

Nu gaan we afwachten wat onze strijd tegen de slopers van de Europese Unie zoals die ooit bedoeld was, gaat opleveren. Of die ruk naar rechts groot genoeg wordt om Ursula von der Leyen en haar ‘partners in crime’ op een zijspoor te krijgen! Want alleen dan is er kans op rust binnen en een einde aan de sloop van de EU landbouwsector.  

Toespraken  

In verband met het internationale karakter van deze demonstratie waren bijna alle toespraken in het Engels. Onderstaand vinden jullie alvast de vertalingen van de toespraken van het FDF Bestuur.  Klik hiervoor op de onderstaande links.

Welkomstwoord en Opening – Jos Ubels – Vicevoorzitter  

Toespraak Mark van den Oever – Voorzitter  

Toespraak Sieta van Keimpema – Secretaris  

 

Het FDF Bestuur

05 juni 2024

Tags: geen tags