Ook dit is ons land!

Farmers Defence Force.
Drie woorden die alles zeggen over wie wij zijn.
Wij zijn de boeren, wij zijn de bouwers. Wij zijn de harde werkers.
Wij verbouwen voedsel voor onze burgers, bouwen aan uw onderdak en bouwen aan onze welvaart.
Dit is ons land. Het land van de boeren, de bouwers en de hardwerkende burgers van Nederland.
Samen zijn wíj Nederland.

Geraakt waren wij door de FDF strijders die ons tijdens de zitting in Lelystad kwamen versterken, waar het Centraal Bureau Levensmiddelen ons aanklaagde in kort geding. Geroerd zijn we door de talloze reacties van onze strijders die ons vanaf dinsdag 17 december, een hart onder de riem hebben gestoken met strijdlustige en opbeurende berichten na de zwaar teleurstellende uitspraak.

FDF is de mond gesnoerd. Is niet alleen het recht om op 18 december te demonstreren ontnomen door het Nederlandse rechtssysteem, maar is in feite het demonstratierecht ontnomen tot 18 januari 2020. FDF kan geen actie organiseren doordat het vonnis extreem ver is opgerekt ten gunste van de partij die ons als boeren, al 30 jaar uitknijpt, het CBL. En dat zullen wij niet vergeten.

Ook ons verzoek tot spoedappèl om zo snel mogelijk hoger beroep te kunnen voeren, werd afgewezen. Het verzoek daartoe kan je vinden op fb. Blijkbaar is het verzoek van een groep boeren om te kunnen vechten voor hun recht – een eerlijke prijs – voor de rechtbank van minder belang dan de belangen van een machtige supermarktkoepel waar de winst altijd en alleen in de zakken verdwijnt van een paar overbetaalde managers. Diezelfde koepel die het normaal vindt om boeren pas voor hun geleverde waar te betalen na 90 dagen, of na 180 dagen. Ook dat is ons land.

Sinds de uitspraak, heeft FDF gehoor gegeven aan wat de rechtbank heeft opgelegd en door CBL is geëist: wij hebben al onze acties af moeten blazen op straffe van absurd hoge boetes tot een hoogte van 5 miljoen euro. Op 18 december zitten wij thuis en kijken toe. Hoe de woede van de boeren en de bouwers door Nederland raast. Monddood gemaakt is er niets wat wij kunnen doen. Een hard gelag. Dat is de rol die CBL wilde spelen. Een bepalende rol. CBL dacht, zoals altijd, alleen aan haar eigen belang: het ongestoord geld binnen harken. Ten koste van boeren en ten koste van burgers. De rechter ging daar in mee. En nu vechten de boeren van Nederland zonder hun Force. En daar mogen wij niets van vinden.

Wij zijn in ons hart geraakt, maar niet in onze strijdvaardigheid. Jullie kennen FDF inmiddels goed genoeg. Wij blijven keihard voor jullie en onze belangen strijden. Dit houd niet op, niet vanzelf. Misschien hebben we 17 december een slag verloren, maar daarmee zeker niet de “oorlog” – zoals het gezegde luidt. Wij laten ons nooit in de hoek schoppen!

Ze kunnen onze bedrijven afpakken, ons verdrijven van ons land maar ze kunnen onze eer niet afnemen! We zullen strijden tot het einde en ver daarna! We’ll be back, beter dan ooit, hard als een muur.

Namens het FDF Bestuur,
Mark van den Oever, voorzitter

Tags: geen tags