Wanneer boeren zich verenigen…

Men hoeft nergens zo bang voor te zijn, als wanneer boeren zich verenigen… (Konrad Adenauer)

Zoals jullie inmiddels weten, zal er maandag 16 december op 10:30 uur te Rechtbank Midden Nederland – Lelystad (Stationsplein 15) een kort geding plaatsvinden van het CBL tegen FDF.
Om ons de mond te snoeren. Om onze eensgezindheid te breken.
Want dat wil die grote supermarktenkoepel. Die club die ons al 30 jaar afscheept met prijzen die onze kosten niet dekken, ons hun eisen oplegt en zelf gigantische winsten opstrijkt.

Waardoor zo veel van ons al hebben moeten opgeven.
Velen van jullie willen graag weten wat er in die dagvaarding staat. Wat hebben die vier advocaten die ze op ons loslaten, bedacht? En dat snappen we. We zouden die ook graag nu al met jullie willen delen om jullie te laten lezen met wat voor mensen wij van doen hebben. Hoe ze ons de mond willen snoeren. De absurde eisen die ze inbrengen. Boeren als slaven. Zo zien ze ons het liefst: ze willen ons niet zien én niet horen. DAT GAAT NOOIT GEBEUREN!!!
Echter, dagvaardingen zijn tot na de zitting, onder embargo. Zelfs voor de pers. Het zou dus heel erg onverstandig zijn om nu al deze dagvaarding naar buiten te brengen. Het CBL zou dit direct tegen ons gebruiken. En die kans gunnen we ze niet.

Ondertussen wordt er van alle kanten op jullie ingepraat en vooral de indruk gewekt dat de boeren niet eensgezind zijn. Worden jullie bestookt met berichten dat er geen steun is voor onze aankomende acties. Waarom? Omdat eensgezindheid onder de boeren voor heel veel partijen een groot probleem is.

Konrad Adenauer zei het al: ” Men hoeft nergens zo bang voor te zijn als wanneer boeren zich verenigen…”

Onze FDF eensgezindheid, is onze kracht. Is onoverwinnelijk.
En dat weten ze: de profiteurs, de klimaatsalafisten, de politici. De intriganten.
De tegenstelling met FDF kan niet groter zijn. FDF stond aan de basis, is initiatiefnemer, van het Landbouwcollectief; dat krachtige wapen dat het tegenovergestelde is van verdeeldheid.
FDF heeft jullie vertrouwen nog nooit beschaamd!
In tegenstelling tot al die andere partijen die hun brood op onze kosten verdienen; hun politieke spelletjes over onze rug spelen. Alle acties werden vooraf door onze tegenstanders betwijfeld en in diskrediet getrokken. Door leugens te verspreiden om ons uiteen te drijven. Wat niet is gelukt.
Al onze acties waren binnen de kaders van de wet. En onze aangekondigde acties zullen dat ook zijn. Ze zullen creatief zijn, slim, hard, en ons doel dienen. Een doel dat gerechtvaardigd is. Een doel dat bereikt moet worden. Omdat anders de Nederlandse landbouwsector wordt geëlimineerd.
Wij van onze bedrijven worden weggeveegd. De voorgenomen provinciale beleidskaders maken dat nog maar eens duidelijk evenals de opstelling van Den Haag tot nu toe. De opstelling van de supermarktgiganten maken dat duidelijk.

Alle andere belangen lijken zwaarder te tellen dan die van ons. Terwijl dat ook de belangen zijn voor de Nederlandse burgers. De bedrijven, banen en bedrijvigheid door de landbouw, houden Nederland en het Nederlandse platteland levend en levensvatbaar.
Daarom is één groot FDF boerenfront, nog nooit zo belangrijk geweest als op 18 december! Vertrouw ons. Rijd met ons. Voor onze toekomst en in ons belang. Het belang van jou gezin, jou familie, jou bedrijf en jou toekomst. Geen van die andere partijen maakt zich daar ooit één dag druk om. Wij hebben elkaar en met elkaar, met die grote FDF vuist, laten we op 18 december zien wie wij zijn! De kracht en pracht van Nederland. Met zijn allen één!

Namens het FDF Bestuur,
Mark van den Oever, voorzitter

13 december 2019

Tags: geen tags