FDF-logo-featured

7 mei 2020. De dag van Brabant…

Vandaag om omstreeks 12.00 uur presenteerde de nieuwe Brabantse Coalitie (CDA/VVD/FVD/Lokaal Brabant) haar bestuurdersakkoord. FDF is zeer verheugd over deze stap. Het akkoord is natuurlijk nog niet helemaal zoals we zouden willen, maar het begin is er.

Ten eerste: de luchtwassers en emissiearme maatregelen zijn uitgesteld tot 2024. Dat lijkt slechts een paar jaar winst, maar …In 2023 zijn er nieuwe Statenverkiezingen. Ook dan zullen we weer zwaar inzetten op dit punt om dit opnieuw uitgesteld te krijgen. Dus, tot 2023 rustig aan met investeren!

We did it once, we can do it again! Met trekkers en keiharde demonstraties onze belangen verdedigen, is voor ons geen enkel probleem. We hebben nu de smaak van succes in de mond….en man wat smaakt ie goed!

Verder is het afromen bij extern salderen terug op de landelijke lijn van 30% in plaats van de 50% van Grashoff.

We zijn absoluut niet akkoord met extern salderen. Momenteel wordt juridisch onderzoek verricht om dit punt maximaal juridisch aan te vechten. Als jullie maar lid worden en ons daarmee financieel steunen, hebben we daarvoor optimaal de gelegenheid. Hierover krijgen we binnenkort meer info van onze advocaat. We houden jullie op de hoogte!

Ook heb ik vanmorgen de toezegging gekregen van het CDA Brabant, dat extern salderen alleen ingevoerd wordt indien het rechtsgeldig is. Ook het CDA heeft in Brussel navraag gedaan en is tot de conclusie gekomen dat de NEC Richtlijnen in beton gegoten zijn. Dat is alvast positief.

Verder zijn we blij met de benoemde gedeputeerden en hopen dat die het gesprek met het Brabantse Collectief waarin ook FDF zitting heeft, snel oppakken.

Een paar mensen die zich uitermate ingezet hebben voor onze sector, maar die desondanks niet in de coalitie zitten wil ik bij deze extra bedanken. Dit zijn Maikel Boon van de PVV en Hermen Vreugdenhil van de SGP. Al met al hebben we dit met zijn allen mooi voor elkaar gebokst!

 

ALL4ONE

Namens het FDF bestuur,

Mark van den Oever (voorzitter)

Tags: geen tags