logo-farmer-friendly-keurmerk-en-fdf

Aanmelden bij de Coöperatie FarmerFriendly

 

 

Inschrijven? Klik op het logo!

Keurmerk FarmerFriendly het beste wat een boer kan overkomen!

 

 

Het inkomen van boeren is te laag. Daarover is iedereen het eens: ministers, parlementsleden, EU Commissarissen, maatschappelijke organisaties, onze afnemers, burgers …
Burgers willen best meer betalen als dat bij de boeren aankomt, maar hebben daarvoor simpelweg geen mogelijkheid in het huidige systeem. Supermarkten lopen tegen hetzelfde aan: mededingingsregels waardoor een extra heffing voor Nederlandse product niet is toegestaan.
In feite was dat de uitkomst van een gesprek tussen het CBL en FDF afgelopen zomer: kom met een Keurmerk wat niet in strijd is met de mededingingsregels en waar alle boeren aan mee kunnen doen.

Sindsdien is het FDF bestuur hard aan het werk gegaan. En hebben we voor beide problemen een oplossing gevonden: Keurmerk FarmerFriendly. Het eerste Keurmerk vóór supermarkten waarbij via een heffing over de totale omzet van een supermarktketen, iedere burger als consument meebetaalt aan de bovenwettelijke eisen die ze aan de Nederlandse boeren opleggen en waarvoor in de markt niet wordt betaald.
Daarmee realiseren we een eerlijker verdeling van de marges én een beter boereninkomen voor de deelnemers aan FarmerFriendly. Iedere supermarkt die deelneemt laat daarmee aan zijn klanten zien, dat hij FarmerFriendly is, en zorgdraagt voor een eerlijker prijs voor de boer.

Burgers kunnen laten zien dat ze FarmerFriendly zijn door hun boodschappen te doen bij de supermarkt die deelneemt.

FarmerFriendly: een oplossing die de markttoegang niet beperkt, niemand uitsluit en iedereen – van burger/consument tot supermarkt, in de gelegenheid stelt zijn verantwoordelijkheid te nemen!

Alle boeren kunnen meedoen
Hoewel FDF dit concept heeft bedacht en uitgewerkt, vinden we het belangrijk dat iedere Nederlandse boer zich vanaf 17 november in kan schrijven bij Coöperatie FarmerFriendly (CFF): aan deze inschrijving zijn geen kosten verbonden. Je hoeft geen lid te zijn van een andere belangenorganisatie om lid te worden van Coöperatie FarmerFriendly!

Het FDF-bestuur

19 november 2020

Tags: geen tags