FDF-logo-featured

Afrekenen met dubbele agenda’s!

Strijders, 2 februari 2021 is de dag dat “dé boerenbelangenbehartiging van Nederland” (als we ze moeten geloven) op de knieën ging voor de politiek, want: “We moeten door” ….(?!)

Dóór???

Kunnen we werkelijk dóór met een wet waar de Nederlandse boeren in meerderheid overduidelijk ‘nee’ tegen hebben gezegd? Is dit de oplossing, voor de PAS melders, de interimmers, de knelgevallen? Hoe kunnen zij dóór? Met slecht slapen, een bord in de tuin?

Deze wet die op juridisch drijfzand gebouwd is, waartegen talloze juridisch specialisten hebben gewaarschuwd, díe wet had als geen andere wet, gisteren controversieel verklaard moeten worden.

Juridisch gedrocht

De Wet stikstofreductie en natuurverbetering is een juridisch gedrocht dat slechts slachtoffers op gaat leveren onder de Nederlandse boeren. Een wet die op moet gaan in de Omgevingswet die nu al een juridisch kadaver blijkt te zijn. Juridisch specialisten hameren steeds harder op de onhoudbaarheid van deze wet. Adviseren om per direct met de Omgevingswet te stoppen onder het mom ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’. Die ons, volgens een artikel in het Financieel Dagblad nu al een boeiende parlementaire enquête belooft. Die wetgeving laat Den Haag los op de boeren van Nederland. PAS 2.0 in the making! Nog meer slachtoffers, nog meer ellende.

Bedankt, zelfbenoemde belangenbehartigers! Dat jullie ondanks alle alarmsignalen van specialisten opnieuw het hoofd in de schoot hebben gelegd, niet hebben overlegd met jullie leden en dit achteraf pas willen gaan doen ‘om uit te leggen waarom we hiermee ingestemd hebben’ . Dat is niet hoe belangenbehartiging hoort te zijn!

Belangenbehartiging hoort de rug recht te houden hoe hard het ook stormt!

Behoort ‘nee’ te zeggen als een voorstel slecht is. FDF stáát voor haar leden. Bij ons geen dubbele agenda. Het boerenbelang op 1. Jouw belang op 1!
Alleen dan kunnen wij dóór.

Wil jij ook een belangenbehartiger die voor jouw bedrijf en toekomst strijdt? Niet opgeeft als het moeilijk wordt? Word dan nu lid van FDF: farmersdefenceforce.nl/leden/lid-worden

Het FDF-Bestuur

3 februari 2021

 

 

Tags: geen tags