PHOTO-2023-03-31-16-33-33

Afspraken Van der Wal en Sinkevičius NON PUBLIC LETTER – GEHEIME BRIEF Nederlands parlement buitengesloten!

Is Van der Wal écht geschrokken van de brief uit Brussel? Of is deze brief precies wat zij en Eurocommissaris Sinkevičius hebben bekokstooft? Samen. Stiekem.

Nadat we gisteren – vlak voor het spoedberaad van de coalitie – via RTL Nieuws werden “verrast” met een gelekte brief van de Eurocommissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij, Sinkevičius, was dat voor FDF reden om direct al onze contacten in Brussel en Europa in te schakelen. Omdat we twijfelden aan de herkomst van de brief. Tevens dienden we een WOO verzoek in bij het cabinet van Sinkevičius.

Wij wilden er z.s.m. achterkomen of:

  • de brief authentiek is;
  • zo ja, of de inhoud van de Nederlandse versie overeenkomt met de originele Engelse versie
  • en hóe deze brief tot stand gekomen is.

Inmiddels hebben we een reactie binnen uit Brussel waarin het volgende staat: De brief waarop gedoeld wordt is een non-public brief (een niet-openbare; geheime, brief) die is gelekt nadat hij door de Commissaris naar de Minister is gestuurd.

Geheim document

Er ís dus een brief door Sinkevičius gestuurd naar Van der Wal. Of dat een brief is met dezelfde inhoud, blijft nog onduidelijk want hij wordt (nog) niet gedeeld. Europarlementariërs zijn inmiddels voor ons een procedure gestart om de originele brief in handen te krijgen. Wat allereerst schokkend is, is het feit dat het hier om een “non-public document”: een geheim document gaat!

Laat dat even op jullie inwerken, strijders: deze brief is een ‘geheim document’ een document waarvan het nooit de bedoeling zou zijn, dat wij of de leden van de Eerste en Tweede Kamer, die onder ogen zouden krijgen! Met afspraken tussen Van der Wal en de Eurocommissaris die kennelijk niemand mocht weten!

Samenzwering

In de Nederlandse brief staan ‘afspraken’ tussen Van der Wal en Eurocommissaris  Sinkevičius, die veel verder gaan, dan de bevoegdheden van beide bewindslieden strekken! Brussel mag zich niet bemoeien met hóe een lidstaat wil voldoen aan Richtlijnen. Ministers mogen geen afspraken maken zonder het parlement te informeren.

Sinkevičius benadrukt dat al die maatregelen uit de koker van Van der Wal komen.

Tot op detailniveau benoemd de Eurocommissaris, puur Nederlandse – arbitraire – maatregelen en zegt dat:  “hij uitkijkt naar de maatregelen die uitgevoerd worden en naar de resultaten”!

De Litouwse Eurocommissaris zei vrijdag 31 maart in de media – in reactie op alle ophef –  dat zijn brief helemaal niet bedoeld is om druk te zetten op de Nederlandse regering of parlementen, of om zich te bemoeien met beleid binnen een lidstaat. Toch is de brief door de coalitie zo “gebruikt” – als spin – om de onderhandelingen omtrent de stikstofproblematiek onder druk te zetten en de landbouw buiten spel!

Een onethische en vuile methode, een manier van politiek bedrijven die Nederland meer dan zat is!

Dit is meer dan een blunder. Dit is een ongekende samenzwering. Een aanval op de boeren. Een aanval op de democratische beginselen van onze rechtsstaat. Het kabinet is onhoudbaarder dan ooit door deze handelswijze en Van der Wal bewezen ongeschikt als minister.

Deze reactie betekent

Christianne van der Wal onthoudt – bewust – de Eerste en Tweede Kamer vitale informatie!

Christianne van der Wal maakt afspraken met een Eurocommissaris die veel verder gaan, dan haar bevoegdheden als Minister strekken!

Christianne van der Wal onthoudt informatie aan de Kamer(s)

Christianne van der Wal probeert de verkiezingsuitslagen en de bevoegdheden van de nieuwe Provinciale Statenleden en Eerste Kamer, te ondermijnen door op illegale wijze afspraken te maken – op haar initiatief! 

Christianne van der Wal liegt iedereen voor! Christianne van der Wal licht iedereen op! 

Wij gaan er vanuit dat Christianne van der Wal als minister van Stikstof en Natuur onhoudbaar is en verdwijnt. Vandaag nog!

Het FDF-Bestuur
31 maart 2023

Tags: geen tags