20220913 - Strassbourg - 4

Conferentie in Europees Parlement Straatsburg voor FDF – over de Nederlandse boerenprotesten

Strijders, wat betreft belangenbehartiging voor onze FDF-leden en boeren, kennen wij geen grenzen. Daar gaan we ver overheen wanneer wij dat nodig vinden. Zo reisden we al meerdere keren naar het buitenland om steun te zoeken. Zoals onlangs nog naar Polen om Poolse ministers en de media te informeren over de situatie in Nederland voor de boeren. Een succesvolle reis die al verschillende positieve resultaten voor de Nederlandse boeren heeft opgeleverd!

Conferentie in het Europees Parlement 

Morgen reist een afvaardiging van FDF Bestuur en Regiobestuur, af naar Straatsburg – Frankrijk. Waar we op uitnodiging van vier parlementariërs, Europarlementariërs zullen toespreken over de Nederlandse boerenprotesten op een daarvoor georganiseerde conferentie.

Voor deze conferentie zijn alle in Straatsburg aanwezige parlementariërs uitgenodigd. De conferentie is speciaal rondom FDF georganiseerd en zal in vier talen te volgen zijn, te weten Frans, Italiaans, Engels, Duits en Nederlands. MEP Patricia Chagnon – één van de uitnodigende Europarlementariërs – zal het welkomstwoord doen.

Livestream

De conferentie is van 16:00 tot 17:00 uur, en is ook te volgen via een livestream:

https://ep.interactio.eu/ctjw-auet-kyd8

Na de conferentie vindt er nog een open receptie plaats waar we in gesprek zullen gaan met de aanwezige Europarlementariërs en kunnen we de vragen die er nog bij hen leven, beantwoorden. Natuurlijk gaat FDF met een duidelijk doel voor ogen naar Straatsburg: we willen de Europarlementariërs expliciet vragen om de Nederlandse boeren te helpen. De aanval op de boeren, de voedselzekerheid én de democratische grondbeginselen van de Europese Unie door Rutte IV, moet deze Europese volksvertegenwoordigers toch bewegen? Daarnaast gaan we in op de oplossingen die wij zien voor de stikstofimpasse maar ook voor het verdienmodel van de boeren.

Aanval op voedselzekerheid

“Europa” wordt door de Nederlandse overheid vaak misbruikt als smoes om al idioterie die ze door willen drijven, recht te praten. Lidstaten hebben echter grote vrijheid hoe ze een Europese Richtlijn invullen. Dat in Nederland, Europese Richtlijnen misbruikt worden om een andere agenda door te drukken, een aanval te doen op de voedselzekerheid en de plattelandscultuur, weten veel Europarlementariërs nóg niet. Wij gaan morgen aan de Europese volksvertegenwoordigers laten zien hoe de democratische grondbeginselen waarop de EU is gebouwd, door de Nederlandse overheid en ambtenaren om zeep geholpen worden. Via de livestream kan je meekijken en luisteren naar onze input. ALL4One!

Het FDF – Bestuur

13 september 2022

 

Tags: geen tags