Farmers for Europe

Een eensgezinde en positieve vergadering tav Actie 4 juni

Strijders,

Dinsdag 7 mei hebben de FDF-regiobeheerders en trekkerleiders samen een eensgezinde en positieve vergadering gehad. Over de campagne die we gaan voeren vanaf nu tot en met de EU Verkiezingen. Maar vooral over de organisatie van de internationale boerendemonstratie op 4 juni in Brussel!

Een demonstratie die we samen met collega-organisaties uit België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Polen, Roemenië en Spanje organiseren. Strijders, stuk voor stuk. Die net zo genoeg van de huidige Europese Commissie hebben als wij en die boodschap luid en duidelijk in Brussel kenbaar zullen maken! Dinsdagavond is op de drukbezochte FDF-vergadering, unaniem besloten dat we 4 juni gaan rijden!

Landhekborden

Er is meer besloten dinsdagavond. Bijvoorbeeld dat er weer borden in het land zullen verschijnen in het kader van #StemZeWeg. Een boodschap die ook bij de landelijke verkiezingen zeer goed heeft gewerkt. Wil je ook een bord in je weiland langs de snelweg of N-weg plaatsen: meld je bij je regionale beheerder of trekkerleider.

Site Farmers for EU

Er zal ook een website komen waar je alle activiteiten van de deelnemende internationale organisaties kunt volgen.

Trekkerverzamelplekken

 Houdt ook vooral onze site goed in de gaten voor bijvoorbeeld de trekkerverzamelplekken in het Zuiden van Nederland waar de avond van 3 juni alle strijders samen komen. Reken maar dat de motivatie en het ALL4One-gevoel daar alvast tot een hoogtepunt komen!

Er wordt ter plekke gezorgd voor wc’s en douches voor de chauffeurs, net als eten en drinken en een slaapplek. Geef alvast bij je eigen regio met hoeveel man/vrouw en trekkers je meegaat zodat er van alles genoeg is!

Om alles georganiseerd te krijgen op de verzamelplekken, zoeken we ook vrijwilligers. Geef je op bij je regionale beheerder of trekkerleider wanneer je wilt helpen in Brabant of Limburg.

Diepladers

En probeer samen – wanneer je in het Noorden woont en de afstand je te groot lijkt – diepladers te regelen om trekkers naar de verzamelplekken te laten komen. Voor de oudere boeren en voor de burgers die geen trekker hebben, zullen per regio bussen geregeld worden. Zodat iedereen erbij kan zijn op 4 juni. Dan mis je de beleving van samen op de trekker naar Brussel rijden, maar je bent er wel bij op 4 juni! Van de

busgangers wordt een kleine bijdrage gevraagd waarvoor ze vervoer, eten en drinken krijgen. Niet onredelijk wanneer je ziet dat de trekkerrijders ook kosten maken.

En nogmaals: houdt onze site farmerdefenceforce.nl in de gaten voor de meest actuele informatie over 4 juni. Zie jullie dan!

Het FDF Bestuur

09 mei 2024

Tags: geen tags