middle-finger-2790310_1920

Een opgestoken middelvinger

Een gigantische opgestoken middelvinger: dat kreeg het Landbouw Collectief op woensdag 1 april van dit Kabinet. Allereerst van Schouten die niets anders blijkt te willen dan haar, voor boeren desastreuze, 4 oktoberbrief doorvoeren. Zonder dat de maatregelen daarin overigens ook maar één positief resultaat opleveren voor “de natuur”. Het zogenaamde, oorspronkelijke doel.

Wat Schouten wél door wil zetten, is boeren dwingen hun koeien te voeren zoals zij dat wil, zonder kennis van zaken! En boeren die haar wil niet volgen, omdat niet duidelijk is of de volksgezondheid geborgd is evenals de gezondheid van hun koeien met deze vreemde goedjes, plegen een economisch delict. Als zware criminelen bestraft.

Schouten is de eerste landbouwminister in de geschiedenis waar de Nederlandse boeren geen boodschap meer aan hebben. Ze is de meest onverschillige en ongeïnteresseerde minister die wij ooit hebben gehad. In dit laatste gesprek wat het Landbouw Collectief met haar had, etaleerde ze opnieuw haar gebrek aan kennis en gebrek aan belangstelling. Een laffe opstelling is alles wat de boeren vanuit LNV krijgen.

FDF bedankte gelukkig voor deelname aan het superhypocriete, onoprechte filmpje, waarin Schouten zo trots zegt te zijn op de boeren in deze Corona crisis. En terecht! We zouden ons daar nu alsnog de ogen voor uit de kop schamen.

Maar de boeren kregen ook een opgestoken middelvinger van Rutte, die op 1 april even aan alle Nederlandse media liet zien hoe weinig belangrijk hij de boeren van Nederland vindt.

Terwijl het land in brand staat en er een essentieel gesprek plaats vindt in Den Haag voor alle Nederlandse boeren, staat hij als een houten Klaas voor de camera’s te wriemelen tijdens een gymles op een school in Oegstgeest. “De redder van de natie?” Dacht het niet.

De premier die ons als burgers opdraagt “goed voor elkaar te zorgen”, vindt de boeren van Nederland – de vitale sector die zoals altijd rust brengt door voldoende voedsel te leveren van topkwaliteit – ook in crisistijd, minder van belang dan een werkbezoek met een horde pers: want hé, binnenkort is het verkiezingstijd!

Wij kunnen Rutte en Schouten één ding beloven na deze schandelijke vertoning van 1 april: FDF zal  alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat jullie niet weer op de plek komen waar jullie nu zitten. Wij zijn Rutte moe, wij zijn Schouten moe. Jullie zijn een aanfluiting voor de natie, veroorzakers van ellende!

Deze twee mensen die doen alsof milieu, natuur en volksgezondheid het allerhoogste goed voor hen is, hebben eerst de zorg uitgekleed en helpen nu de volgende vitale sector naar de kloten: de boeren.  En passant laten ze de burgers stikken in vuile lucht. Want de ruimte die de boeren maken door hen de stikstofrechten af te nemen, gaat linea recta naar de zware industrie en Schiphol.

Jaarlijks sterven al 12.000 mensen in Nederland aan luchtverontreiniging. Door NOx : uitlaatgassen van industrie, transport en vliegverkeer. 1,2 miljoen mensen in Nederland lijden aan longziekten.  Een dodelijke combinatie met Corona. Daarvoor is dit Kabinet verantwoordelijk, deze premier en deze ministers. Want het Nationaal Actieplan Luchtkwaliteit lapten zij ook aan hun laars, schorten ze op vánwege Corona, nota bene. Maar de boeren moeten op het hakblok, per direct, crisis of niet.

We weten inmiddels, ook door deze crisis, dat de Nederlandse landbouw de vuile lucht niet veroorzaakt. De lucht was nog nooit zo schoon, ondanks dat alle boeren hun mest uitrijden.

Vandaag was een wijze les voor iedereen.
Polderen is uit. Het is oorlog. Rutte III tegen de boeren.
En ophokplicht of niet: de rekening zal worden gepresenteerd!
Het wordt een brandende campagnetijd voor deze regeringspartijen.
Het wordt een tijd om niet te vergeten…

Het FDF Bestuur
2 april 2020

Tags: geen tags