FarmerFriendly: bekendmaking eerste twee partnerorganisaties

Op 17 november is het zo ver! Dan wordt Keurmerk FarmerFriendly gepresenteerd aan de Nederlandse boeren, de leden van het CBL, de Nederlandse samenleving en de Nederlandse pers.

Het eerste Keurmerk dat er is vóór boeren, het Keurmerk waarmee supermarkten aan hun klanten kunnen laten zien dat zíj FarmerFriendly zijn en hun verantwoordelijkheid willen nemen voor een eerlijker verdeling van de marges binnen de keten. Een verdeling die door de nijpende inkomenssituatie van boeren, meer dan hard nodig is.

Partners FF

FDF benaderde alle leden van het Landbouw Collectief of zij partner wilden zijn bij dit nieuwe Keurmerk en de onafhankelijke Coöperatie FarmerFriendly die binnenkort voor de leden zal worden opgericht. De belangstelling voor de deelnemende partnerorganisaties is groot. FDF maakt daarom vandaag de eerste belangenorganisaties bekend die het initiatief steunen: de Dutch Dairymen Board (DDB)  en de Nederlandse Vakbond  Pluimveehouders (NVP)  gaan meehelpen om de slagingskans van het initiatief te vergroten, voor de Nederlandse boeren en voor hun leden.

FarmerFriendly staat open voor elke boerenbelangenorganisatie die de waarde van een eerlijker verdeling van de marges inziet. Om dit initiatief samen tot een succes voor de boeren te maken. Iedere organisatie die vóór 17 november toetreed, mag ook zijn plekje op het podium bij FarmerFriendly innemen.

Nr. 1

Want FarmerFriendly is het boerenbelang op Nr. 1. Die eerlijker opbrengst voor de beste kwaliteit, de beste duurzaamheid en het beste en meest veilige imago: het Nederlands Landbouwproduct.

Het FDF-Bestuur

11 november 2020

           

Tags: geen tags