FDF-logo-featured

Landbouwvisie Farmers Defence Force 2024 – De Weg Vooruit!

“De Nederlandse landbouwsector is een onmisbaar onderdeel van onze Nederlandse cultuur. Is noodzakelijk voor de leefbaarheid op het platteland en is tegelijkertijd een regionale banenmotor die tenminste in zijn huidige omvang behouden moet blijven in en voor Nederland.

In onze Landbouwvisie – Farmers Defence Force 2024 – De Weg Vooruit! zetten we onze FDF-visie en -standpunten uiteen én dragen we oplossingen aan die de landbouwsector vooruithelpen.”

Met die woorden begint onze FDF Landbouwvisie – De Weg Vooruit. Ware woorden die in het “publieke – en politieke debat” totaal ontbreken!

Daar gaan discussies over de landbouw nooit meer over de reden waarom er landbouw is: omdat alle mensen moeten eten. Ook politici en ook journalisten/columnisten.

Eten geproduceerd in de eigen regio door de meest duurzame en efficiënte voedselproducenten wereldwijd, is de beste optie is om als volk en land onafhankelijk te blijven: soeverein. Terwijl eten geproduceerd in de eigen regio, je als burger zicht geeft op en inspraak in de wijze van produceren.

In dat politieke – en publieke debat overschreeuwen (Rand)stedelijke media en – politici elkaar over hoe vervuilend en schadelijk de landbouw zou zijn voor de wereld, en over de hoeveelheid belastingcenten die er naar de boeren gaan ….

Deze kakelende opvreters hebben geen verstand van of interesse in de enige sector die geen dag gemist kan worden – no farmers, no food!

Boeren leveren ‘het dagelijks brood’ voor elke burger – en krijgen pas een gedeeltelijke compensatie als er extra eisen aan de productiemethode wordt gesteld die elders in de wereld niet geldt. Hoe anders werkt dat voor politici en media, die veel grotere gaten uit de staatsruif vreten. Miljarden subsidie per jaar, waar we als maatschappij niks anders voor terug krijgen dan hele bergen bullshit.

Onze FDF Landbouwvisie geeft zeer beknopt – voor een aantal van de thema’s die momenteel spelen in de landbouwpolitiek – onze standpunten en visies weer. Waarbij we nadruk hebben gelegd op vier zwaartepunten/beleidsprioriteiten.

Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan horen wij die graag!

Klik hier voor onze FDF Landbouwvisie – De Weg Vooruit.

Het FDF Bestuur

08 februari 2024

Tags: geen tags