FDF-logo-featured

OPINIE: “Niets gezien, niets gehoord, niets gedaan”

Het is nu twee weken geleden dat FDF-voorzitter Mark van den Oever ‘over de grens ging’.

Voor zijn vlog. Letterlijk. Hij nam op 2 februari een vlog op bij de strijders aan de Belgische kant van een grensovergang. Hij gebruikte daarin woorden waarin geen enkele jurist een ‘bedreiging’, ‘verkapte bedreiging’ of ‘dreigement’ ziet.  NPO echter, greep die vlog op 2 februari aan om een hetze tegen Mark van den Oever persoonlijk en tegen de FDF Strijders te ontketenen, te beginnen in het NPO-programma Op1. En razendsnel schreeuwde heel Hilversum schuimbekkend van de daken HOE VERSCHRIKKELIJK HET WEL NIET WAS WAT MARK VAN DEN OEVER HAD GEZEGD! Zoals het ook VERSCHRIKKELIJK WAS DAT CAROLINE VAN DER PLAS ER NIET DIRECT AFSTAND VAN NAM!!!

En zoals vluchtgedrag nu eenmaal werkt bij kuddes,

reageerde een groot deel van de tv-kijkende-kudde naar verwachting toen ze zagen dat er één uit de kudde moord en brand schreeuwde en op de kletter ging: ze volgden direct. (Daar kan een groot deel van die kudde niks aan doen hoor, dat komt door de ‘spiegel- neuronen’ in hun hersenen, die ervoor zorgen dat ze een handeling die ze bij een ander waarnemen, direct na gaan doen. Slechts een kleine minderheid van de mensen denkt zelf eerst na).

Aandachtsgeil

En ook de Tweede-Kamer-twitterbrigade-zonder-ruggengraat-of-karakter volgde direct hun ‘matties bij de Publieke Omroep’. Ze verdrongen zich, aandachtsgeil als altijd, om plaats te nemen in tv-programma’s en SCHANDE te spreken over ‘Mark van den Oever en zijn vlog’.

Zelfs LTO-clubbladschrijfster Esther de Snoo beleefde haar “5 minutes of fame”, door Mark van den Oever en de FDF Strijders een mes in de rug te steken. Wat dacht je meid: “Alle talentloze broodschrijvertjes – Van Roosmalen, Dijkgraaf – pakken hun momentje, waarom ik niet?”

Dat het grote indruk op je gemaakt heeft, jouw momentje op NATIONAL TV bewees je op je X: alle programma’s en interviews waar je je verraad aan de boeren mocht tonen, vermeld je daar trots. 

Esther de Sneu, #Waardelozementaliteit. 

Natuurlijk werd FDF niets gevraagd.

Dat paste niet in het plaatje. Daar hadden alle acteurs in dit slechte toneelstuk geen behoefte aan omdat ze allemaal – NPO, NSC én de losers van 22 november – afleiding nodig hadden voor wat er ook gaande was.

Tijd dus, voor een korte evaluatie. Want naar welk toneelstuk hebben wij hier eigenlijk zitten kijken? Met welke intentie? Wat is er namelijk óók voorgevallen op 1 februari 2024 waardoor het voor de NPO noodzakelijk was om de aandacht van hen af te leiden?

NPO

“Bedreiging, non-verbale, fysieke en seksuele intimidatie, agressie, fysiek en seksueel geweld, discriminatie, kleineren, ondermijnen, psychisch geweld dat heeft geleid tot PTSS (posttraumatische stress stoornis), pesten …” – “schreeuwen, mensen vermorzelen, mensen in het gezicht spugen, het personeel bepotelen, tot seks dwingen” …  

Het rapport: ‘Niets gezien, niets gehoord en niets gedaan’ van de Commissie Van Rijn, over het wangedrag bij de NPO kwam in de media op 2 februari 2024.

Misselijkmakend waren destijds al de interviews in de Volkskrant,

over het grenzeloze wangedrag bij De Wereld Draait Door (DWDD) en BNNVARA waardoor tot dit onderzoek werd besloten, maar gedurende het onderzoek bleek het niet alleen bij DWDD en BNNVARA één grote smerige bende te zijn, maar de hele NPO een geïnfecteerd gezwel! Waardoor medewerkers tijdelijk óf definitief, geestelijk beschadigd zijn geraakt. Het rapport van de Commissie Van Rijn is een verbijsterend Zwartboek over de Gooise matras in al haar vuiligheid.

De mensen die in hun talkshows en in hun misselijkmakende schrijfseltjes, Mark van den Oever met de grond gelijk hebben gemaakt, hem van terreur, bedreigingen en intimidatie hebben beschuldigd, hem ziektes, brandstichting en ongelukken toe hebben gewenst, zijn zelf de grootste zwijnen die er rondlopen. Het – door de omroepen nota bene zelf gekuiste – onderzoek van Van Rijn staat bol van vermeldingen van terreur, intimidatie, bedreigingen, fysiek -, psychisch – en seksueel geweld, gepleegd door NPO-leidinggevenden. Deze zelfbenoemde “fatsoensrakkers”, hadden er op de dag dat dit vernietigende rapport over hun wandaden, strafbare feiten en disfunctioneren openbaar werd, alle belang bij dat het in de media zo min mogelijk dáár over zou gaan.

Want ontslagen of – nog erger – het ontmantelen van dit bolwerk van georganiseerde misdaad, dat ons jaarlijks 1 miljard euro belastinggeld kost, moest ten alle tijde voorkomen worden.

De winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen, PVV, is duidelijk over de NPO: droogleggen. Veel aandacht voor dit rapport zou die verkiezingsbelofte van de PVV, wel eens heel erg gemakkelijk door de Tweede Kamer kunnen loodsen. Een doofpot was gewenst!

Dus wat bood Mark van den Oever hen een uitgelezen kans,

met zijn vlog! Om Mark van den Oever, FDF en terreur weer aan elkaar te verbinden en zo het Nederlandse volk af te leiden, paste precies in het straatje van de NPO! Mark als zondebok publiekelijk leeg laten bloeden, de actievoerende boeren – waar het linkse NPO een onverhulde hekel aan heeft – weer in hun hok slaan en geen aandacht voor het Rapport Van Rijn! De win-win situatie was rond! Wat zullen ze erop geklonken hebben in hun duistere Hilversumse krochten! #PubliekeOmroepen-tuig!

NSC

Wat is nu het belang van de NSC van Pieter Omtzigt en al die andere losers uit de Tweede Kamer om mee te doen aan deze hetze tegen Mark en FDF?

Pieter Omtzigt wilde niet meeregeren met PVV, maar zag geen kans – na weken van onderhandelen in een goede sfeer – om daar met goed fatsoen van af te komen. En vanaf 1 februari wilde Plasterk meters maken… actie ondernemen was nu dus gewenst.

GL/PvdA, en óók VVD waren gebaat bij het stranden van de formatie – maar niet bij nieuwe verkiezingen, want dan blijft er niets van ze over. Nee, om Timmermans in het torentje te krijgen was hechte samenwerking tussen hen, NSC en de NPO een pré. Terwijl ze allemaal graag af willen van FDF. FDF dat al 2x met een #Stemzeweg campagne hun zetels deed verdampen en aangekondigd heeft ook voor de EU Verkiezingen zo’n campagne te gaan voeren.

Dat er een warme samenwerking is tussen NPO en NSC, VVD en GL/PvdA hebben we in de weken voorafgaand aan de Tweede Kamer Verkiezingen, allemaal kunnen zien: dit drietal domineerde de talkshows. De rest kwam amper aan bod. Echter, de kiezer koos anders. Dus lag er een uitslag waar iedereen wat mee moest.

Dus toen Caroline van der Plas in eerste instantie de woorden van Mark beoordeelde zoals elk normaal mens dat zou doen, sprong politiek slinks in, veroordeelden ze op X allemaal in precies dezelfde woorden (ze zijn ook zó doorzichtig in hun domheid) Mark van den Oever en beschuldigden ze hem allemaal van ‘verkapte bedreigingen’. Adema en Holman waren niet te beroerd om mee te janken in diverse tv-optredens en zo had Pieter Omtzigt opeens een reden om “spanningen te constateren in de informatie”. En Caroline van der Plas? Die trapte er met open ogen in, trok bakzeil en plooide zich zoals gewenst.

Niets gezien, niets gehoord en niets gedaan

Manipuleren, intimideren en terroriseren; de NPO is er meester in. Zij zijn er de afgelopen twee weken opnieuw in geslaagd alle aandacht van hun eigen disfunctioneren en wandaden af te leiden.

Zij zijn dé meester in het bewerken van de beeldvorming. Want niemand heeft tot nu toe ‘iets gezien, iets gehoord of iets gedaan’ met het vernietigende rapport over het wangedrag bij de NPO.

De NPO is geen spat veranderd. Op de dag dat hun eigen falen breed in de media had moeten zijn, ze berouwvol hadden moeten zijn wanneer ze enig zelfreinigend vermogen hadden gehad, pikten ze er weer een zondebok uit: Mark van den Oever ging op het hakblok. De NPO deed wat de NPO altijd heeft gedaan: intimideren, terroriseren, polariseren en manipuleren. Afleiden van het rot in hun systeem.

En het lukte ze: Er kwamen na 1 februari geen gedwongen ontslagen. Er volgden geen aanhoudingen. Er werden geen Kamervragen gesteld. Er werd geen spoeddebat belegd. Zowel van de kant van Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media, als van de kant van Minister van Justitie Dilan Yesilguz, bleef het stil.

De Tweede Kamer én de media – oppervlakkig en eenzijdig als altijd – hadden het niet druk met het vastgestelde en geopenbaarde wangedrag binnen de NPO, het intimideren en terroriseren van NPO-personeel, nee, zij hadden het druk met Mark van den Oever …

De NPO heeft weer gewonnen. Wat zullen de slachtoffers van die Gooise gieren, die de moed hadden de commissie Van Rijn toe te spreken, zich opnieuw misbruikt voelen!

NSC spon geen garen bij hun nare opzetje en implodeerde in de peilingen.

En uit diezelfde peilingen blijkt Nederland ook steeds beter te doorzien welke beerput Timmermans 1 inhoudt.

Wat hebben al deze intriganten nu met elkaar gemeen? Een ernstig verstoord moreel kompas. Zij zijn de aaseters die zonder enig geweten mensen opofferen en de vernieling in draaien. Geen van hen voelt meer aan wat er in de maatschappij leeft.

Nu is het de vraag wie wij willen zijn? Laten we dit toe? Kijken wij ook weg? Laten wij ons weer in het hok vegen? Opruimen door dat geteisem en de giftige cultuur die ze uitdragen?

Of zijn wij de strijders, ALL4One. Die de rotzooi voor hun bezem uit vegen tot ver over de rand!

Het FDF Bestuur

16 februari 2024

Tags: geen tags