20220211 - Bord Supermarkten

OPROEP: MAAK FOTO’S IN SUPERMARKTEN EN STUUR ZE OP NAAR FDF!!!

Tijdelijk legere schappen!

Beste klanten

Op dit moment willen diverse fabrikanten door sterk gestegen grondstofprijzen hun producten flink duurder maken.

Dit vinden wij niet ok en er is veel discussie en om dit bij de fabrikanten duidelijk te maken wordt er even bij hen niet ingekocht

Daarom hebben wij op dit moment meer artikelen niet op voorraad dan gebruikelijk

Wij doen dit voor uw portemonnee en hopen daarom op uw begrip

Excuses voor dit ongemak

Ricardo Daris  (bron Jumbo Eersel)

Strijders, misschien komen jullie niet wekelijks in de supermarkt, maar teksten zoals bovenstaande zijn helaas geen uitzondering: niet alleen in Jumbo filialen, maar ook in filialen van andere supermarktketens. Toeleveranciers worden bij contractbesprekingen door de supermarktketens onder druk gezet, door de leveranties op te schorten. Totdat de supermarktketen zijn zin krijgt en alle nadelen van bijvoorbeeld de verhogingen van grondstofprijzen, opnieuw en eenzijdig bij de boeren worden neergelegd in een lage(re) opbrengstprijs. Want dat is het resultaat van het optreden van supermarkten zoals Jumbo!

FDF vind dat afgelopen moet zijn met deze manier van ‘zakendoen’. Wie regelmatig in de supermarkt komt, ziet deze bordjes momenteel vaker staan of hangen. Ook onder specifieke lege schappen waar bepaalde producten ‘even niet staan’.

OPROEP

FDF wil graag weten of het Jumbo filiaal in Eersel de enige is, en roept jullie op om foto’s te maken wanneer jullie deze aankondigingen bij jullie eigen supermarktketens zien. Zoals bovenstaand voorbeeld van Jumbo Eersel, maar ook bij specifieke lege schappen in andere winkels. Laat op die foto zien om welke producten het gaat en vermeld de locatie, de datum en de keten waar het om gaat in je bericht. Stuur ons die foto’s toe op secretariaat@farmersdefenceforce.nl

Hoe meer foto’s we van jullie krijgen, hoe harder we er in kunnen gaan. We weten allemaal dat dit staande praktijk is van supermarktketens, maar samen kunnen we deze werkwijze beëindigen! Zodra we van jullie de foto’s krijgen, laten we jullie weten hoe we dat gaan aanpakken. We gaan ze daar pakken waar het, het meeste pijn doet! Houd onze site en facebook in de gaten!  Omdat we vermoeden dat na onze oproep, de supermarktketens maandag door hun brancheorganisatie worden gewaarschuwd om de bordjes weg te halen (daarom hebben we dit bericht vrijdag na kantoortijd van het CBL verspreid), is het zinvol om dit weekend alvast je supermarkt te checken.

ALL4One!!

Bestuur FDF
11 februari 2022

Tags: geen tags