Farmers Defence Force

China slaat varkensvlees op in voorraden na prijswaarschuwing

De Chinese overheid heeft aangekondigd, voorraden varkensvlees op te kopen voor de Staatsreserves, nadat een index die de prijzen van varkensvlees controleert, een waarschuwing van het tweede niveau heeft doen uitgaan.

Volgens China’s werkplan voor het stabiliseren van de varkensvleesmarkt, heeft het land een ‘early warningsystem’ (vroeg waarschuwingssysteem) op drie niveaus ingevoerd om alarm te slaan bij buitensporige pieken en dalen in de varkensprijzen.

De index, het nationale gemiddelde van de varkensvleesprijzen ten opzichte van de graanprijzen, kwam tussen 24 en 28 januari uit op 5,57 tegen 1, en bleef daarmee voor de derde achtereenvolgende week in het tweede waarschuwingsbereik voor buitensporige dalingen, aldus de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie.

De commissie verklaart dat zij met de betrokken autoriteiten zal samenwerken om, indien nodig, varkensvlees voor de Staatsreserves te gaan aankopen en de plaatselijke overheden te begeleiden bij het aanleggen van voorraden varkensvlees.

Op dinsdag 8 februari bedroeg de gemiddelde prijsindex voor varkensvlees in 16 door het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken bijgehouden regio’s op provinciaal niveau 21,88 yuan (ongeveer 3,44 dollar) per kg, een daling van 2,2% ten opzichte van de dag ervoor.

(lees hier het oorspronkelijk bericht van 8 februari 2022/ Xinhua/ China. https://english.news.cn/)

FDF Team Varken,

Roy Nillesen  – Voorzitter

 

Tags: geen tags