Steun de strijd van Wijster Zodat het recht kan zegevieren

8 juli 2020. Weten jullie het nog, strijders?
Wijster: 63 mannen, vrouwen en minderjarigen wordt uit gebouwen bijeen gedreven op het erf van loonbedrijf Fikkert, door een overmacht aan zwaar bewapende en opgefokte ME’ers. Een razzia zoals we in tientallen jaren in Nederland niet beleefd hebben.

Veronderstelde misdaad? Een korte, reeds beëindigde demonstratie in de vroege ochtenduren bij de grootste vervuiler van Drenthe: afvalverwerker Attero. Die zonder juiste vergunningen elke dag zijn stinkende stikstofdioxiden over de weilanden en woningen uitspuugt en mag blijven uitspugen. Ten koste van de boeren, die in de zomer van 2020 gedreigd worden met de idiote voermaatregel van Schouten, waardoor de gezondheid van de koeien in gevaar wordt gebracht. Dáártegen protesteerden deze mannen en vrouwen bij Attero. En terecht!

Toen de FDF strijders hoorden van deze arrestaties, lieten we alle werk uit handen vallen en togen naar Assen. Direct. Om onze mensen bij te staan. Een hart onder de riem te steken al was het aan de andere kant van de muur. Later op de middag werden één voor één alle arrestanten vrij gelaten. Onder luid gejuich. En deden wij wat we het meest passend vonden: we organiseerden een ‘nabespreking’ in de open lucht op de ‘plaats delict’: Loonbedrijf Fikkert. Om deze traumatische ervaring – zeker voor de minderjarigen -zo snel mogelijk te kunnen vergeten. Strijders uit heel Nederland sloten die avond aan. Het was goed!

31 mei 2021. Het is nog niet voorbij.

Ondanks dat het gros van de arrestatiebevelen werden geseponeerd, moeten zes mannen zich bij de rechter verantwoorden. Die geweigerd hebben een boete te betalen. Die de rug recht hebben gehouden. Ze zullen zich laten verdedigen door Tjalling van der Goot.

Er zijn kosten verbonden aan die procedure. FDF stond al diverse leden bij die juridische hulp nodig hadden, door Wijster. Want het betalen van een boete is acceptatie, waarmee ze een aantekening in hun paspoort zouden krijgen. In feite een “strafblad”, waar je als ondernemer fors last van kunt krijgen. Deze bijstand aan de leden was terecht, maar het zijn kosten waar niet op was gerekend.

Was jij er bij op 8 juli 2020? Heb je die avond in Wijster meegemaakt? Of was je er graag bij geweest?  

Dan willen wij je vragen om wat geld te doneren op onze doneerlink: https://farmersdefenceforce.nl/steun-de-strijd-van-wijster/

 31 mei 2021, staan onze helden van Wijster voor het hekje. En willen wij weer eensgezind achter hen staan. ALL4One.

Het FDF Bestuur

13 mei 2021

Tags: geen tags