20220522 - Gosschalk

WE GAAN LOS! FDF Team Varkens – FarmerFriendly & Exportslachterij J. Gosschalk en Zn.

FDF Team Varkens – FarmerFriendly & Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. 

willen samen de markt verrijken met een open, eerlijk en transparant verdienmodel!

Sinds haar oprichting heeft FDF duidelijk voor ogen wat we willen voor onze prachtsector: ruimte om te boeren en een beter verdienmodel voor alle boeren. Voor het laatste ontwikkelden we Keurmerk FarmerFriendly, maar richtten we onlangs ook FDF-Team Varkens op.

Beide initiatieven werden door jullie – de FDF-leden, Nederlandse boeren – omarmd! Jullie streden zó hard voor FarmerFriendly, dat het Keurmerk in een paar weken tijd overal bekend werd en in een groot marktonderzoek trots prijkte tussen de bij Nederlanders bekende keurmerken.

Voor FDF Team Varkens was ook direct flinke belangstelling en positieve ondersteuning vanuit de sector. Een enorme steun in de rug voor het bestuur van FDF en FDF-Team Varkens. De motivatie om hard te werken aan dat zo noodzakelijke, verbeterde verdienmodel.

We zijn er trots op dat we jullie vandaag mogen vertellen dat we – een voor velen bekende – marktpartner hebben gevonden die met ons wil samenwerken. We hebben een handtekening gezet onder een intentieverklaring over onze toekomstige samenwerking. Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. is een (bijna) 100-jarig bestaand familiebedrijf dat al vanaf de gevel van hun bedrijf in Epe de bloedgroep van FDF deelt met die symbolische bronzen stier: stoer, fier, dynamisch. Mét horens. Rechtop en niet bang.

In deze samenwerking gaan we niet alleen varkens verwaarden. Gosschalk heeft aangegeven dat ze ons Keurmerk FarmerFriendly daarbij volledig wil omarmen. Dat betekent dat straks alle varkensproducten die het bedrijf verlaten, op hun verpakking het logo van Keurmerk FarmerFriendly dragen.

Het concept blijft bovendien niet beperkt tot de mesters, ook de fokkers willen we laten deelnemen in dit concept.

De samenwerking met Gosschalk betekent bovendien dat we hiermee de eerste volledige ketenintegratie in Nederland neerzetten.

Deze samenwerking betekent daarnaast ook de eerste, echt officiële start voor FarmerFriendly!

Het zijn de leden-varkenshouders van FDF die de primeur hebben dat ze zich via het logo gaan onderscheiden in de markt. Gosschalk is de eerste, die met deze stap aan iedereen laat zien dat ze de inspanningen van haar boeren gaat belonen en zo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de boeren toe, neemt.

Natuurlijk hebben we met marktpartners uit andere sectoren ook al gesprekken gevoerd over FarmerFriendly. Want dat dit logo goud waard is, weten we allemaal. Gesprekken die we binnenkort gaan vernieuwen. Want ook onze leden in de andere sectoren verdienen de meerwaarde door FarmerFriendly!

Wat de samenwerking gaat inhouden gaan we binnenkort – samen met Gosschalk en pas nadat de intentieverklaring is omgezet naar vastgelegde afspraken – vertellen op een ledenbijeenkomst voor de bij ons aangesloten varkenshouders. Dan gaan we je vertellen hoe deze samenwerking jouw positie in de markt en ons verdienmodel gaat verbeteren. De uitnodiging ontvang je in de mailbox van het door jou opgegeven emailadres. Ben jij nog geen lid en wil je ook meedoen met deze volstrekt unieke samenwerking?
Meld je dan snel aan via: FDF-lid worden.

En bedenk dat FDF staat voor het allerbelangrijkste: ALL4One!

Samen staan we sterk in een open en transparant verdienmodel!

 Om aan jullie te laten zien dat Gosschalk onze plannen serieus neemt, hebben zij dit bericht ook ondertekend.

Het FDF Bestuur, FDF-Team Varkens

 

Tags: geen tags