FDF

4 JUNI – BRUSSEL – WAAROM PROTESTEREN DE BOEREN VAN DE EUROPESE UNIE?

Met de invoering van de ‘Green Deal’ 5 jaar geleden, introduceerde de EU Commissie wetgeving en eisen die in tegenspraak zijn met de klimaatdoelen, de duurzaamheidseisen en dus in tegenspraak zijn met de belangen van alle burgers van de EU!

Wij, de boeren van de EU eisen:  

  1. De intrekking van de Green Deal in zijn huidige vorm. De eisen in de Green Deal verhogen de kosten van de landbouwproductie in de Europese Unie, veroorzaken een vermindering van de Europese landbouwproductie en drijven Europese boeren tot faillissement. Voor alle EU-burgers bedreigt de Green Deal ook de voedselzekerheid (nog meer met een oorlog aan de oostelijke EU-grenzen!) en voedselveiligheid. Daarnaast leidt de Green Deal tot kap van het regenwoud omdat noodzakelijke voedselproductie wordt verplaatst.
  2. De absolute bescherming van de interne markt van de Europese Unie. Wij zijn fel tegen de import van agrifoodproducten in de Europese Unie uit regio’s buiten de EU die niet voldoen aan onze hoge productie- en dierenwelzijnsnormen. We zijn ook fel gekant tegen de honderden miljoenen euro’s die de EU jaarlijks besteed aan uitbreiding van de voedselproductie buiten de EU: wat niet in de EU mag worden geproduceerd, mag ook niet in de EU worden geconsumeerd!
  3. Bescherming en ondersteuning van de Europese veeteelt- en fokkerijsector. Wij zijn het niet eens met de beperking van welke sector van dierlijke productie dan ook, omdat hun ontwikkeling een belangrijk element is in de stabiliteit van de plantaardige productie en voedselzekerheid in Europa! Omdat de vraag er nog steeds is, zal een vermindering van de EU-veeteelt alleen maar leiden tot verplaatsing van de voedselproductie naar minder duurzame regio’s buiten de EU.
  4. De absolute bescherming van het recht om privé-eigendom te gebruiken. Wij zijn het niet eens met de pogingen om controle te krijgen over ons landbouwgrond, onze stranden en de zee waar we van leven. Wij eisen soevereiniteit voor de EU-lidstaten!

We vragen aan alle EU-burgers om van 6 tot 9 juni te stemmen voor een betere en eerlijker Europese Commissie en EU-Parlement! Maak gebruik van uw stemrecht en #stemzeweg.

Datum: 4 juni

Locatie: Atomiumpark – Dikkelindelaan 4, 1020 Brussel, België

Voor de bussen: Parking C

Aanvang van het programma: 12 uur

 ALL4One!

Het FDF Bestuur

29 mei 2024

Tags: geen tags