20210128 - Knaag II

Aangetekende brief voor Kaag is thuisbezorgd

Gisteren heeft FDF via een persbericht duidelijk gemaakt dat politici en vertegenwoordigers van de media, die menen grenzen te kunnen overschrijden aangaande aantasting van eer en goede naam van FDF,  een brief van ons kunnen verwachten en/of een juridische procedure. Ook kondigden we stappen aan tegen Sigrid Kaag – Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die in een aflevering van Nieuwsuur op 26 januari 2021 over de rellen en de raddraaiers, uit het niets valse beschuldigingen uitte aan het adres van FDF. Over het vermeende bedreigen van journalisten en omver rijden van hekken.
Minister Kaag heeft vandaag het aangetekende schrijven ontvangen in opdracht van FDF.

Deze brief kun je hier  lezen.

Opsporing Verzocht

Minister Kaag is niet de eerste waartegen FDF juridische stappen heeft ondernomen. Naar aanleiding van een uitzending van tv programma Opsporing Verzocht (AVROTROS/ de Nederlandse Staat) waarin FDF ten onrechte in relatie werd gebracht met brandstichting in De Bilt,  loopt inmiddels een juridische procedure. Binnen afzienbare tijd zal de zitting daarover plaatsvinden.
En ook NRC heeft inmiddels post ontvangen in verband met uitlatingen in het opiniestuk “De boerenacties als basis voor dit protest”.

FDF buigt niet voor de laster en smaad waarvan een aantal mensen zich meent te kunnen bedienen. Zoals we vechten voor de rechten van boeren, vechten we ook voor de goede eer en naam van onze leden en ons Farmers Defence Force. Dat doen we met de wet in de hand! Laat dat een waarschuwing zijn voor dat groeiende leger dat zich tot nu toe veilig waanden met hun leugenachtige teksten. Het is genoeg geweest!

Het FDF-Bestuur

28 januari 2021

Tags: geen tags