20220222 - NCTV - Schermafbeelding 2022-02-22 075517

NCTV rectificeert! FDF verwacht excuses van schreeuwerige politici en media!

Vorig jaar kreeg FDF, de Staat op de knieën in verband met hun nepnieuws over FDF, verspreid via het tv-programma ‘Opsporing verzocht’.

Ruim een jaar eerder – in 2020, speelde al een conflict tussen FDF en de Staat in de persoon van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Een conflict waarvoor FDF in 2021 naar de kantonrechter ging.

De NCTV had in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 52 (DTN 52), passages gezet waaruit (vooral linkse en op aandacht beluste) media en (vooral linkse, radicale en op aandacht beluste) politici, lazen dat FDF door NCTV als extremistische organisatie werd neergezet.

“Dat berust op een verkeerde interpretatie van het NCTV bericht”, aldus NCTV in hun rectificatie.

Ook de passage in het DTN 52 waarin door een aantal schreeuwers, een verband werd gelezen tussen FDF en het inrijden van de deur van het provinciehuis van Groningen, of de passage over het bekogelen van motoragenten, heeft geen connectie met FDF. “Dat staat er niet”, aldus de rectificatie op de site van NCTV. De NCTV heeft de verplichting om een memo te sturen aan de Minister van deze schikking, die vervolgens bij de Tweede Kamer terecht zal komen.

FDF is blij met de rectificatie door de NCTV. En hoopt dat de media en al die schreeuwerige politici die FDF onterecht in een kwaad daglicht hebben gezet op grond van die passages in het DTN 52, nu de mond is gesnoerd. Hun beweringen zijn aantoonbaar onjuist en polariserend! En bij herhaling van deze onjuistheden in het openbare debat, zijn zij aan de beurt.

Het zou van fatsoen getuigen wanneer de personen die FDF op grond van deze passages verdacht hebben gemaakt, per direct excuus zouden maken aan FDF. Hun lange beschuldigende vingertjes zijn – bij herhaling – aantoonbaar onterecht gericht geweest op FDF.

Politici zoals Sigrid Kaag die met gevoel voor drama hebben beweerd “dat woorden er toe doen”, mogen nu hun best doen. Dus: Sigrid Kaag, Tom Jan Meeuwis en al die treurwilgen die FDF vals hebben beschuldigd: hoe zit het er mee? Wanneer kunnen we jullie openbare excuses – via dezelfde kanalen als waarlangs jullie je beschuldigingen hebben verspreid – verwachten? FDF schat in dat het hen het aan het benodigde fatsoen en lef ontbreekt! De droeftoeters.

Voor iedereen die de tekst wil lezen is hier de verwijzing naar het bericht op de site van de NCTV, dat ook hieronder staat:

“De NCTV is door de organisatie ‘Farmers Defence Force’ (hierna: FDF) erop gewezen dat sommigen in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 52 zouden lezen dat FDF door de NCTV zou worden gezien als een extremistische organisatie. Dat berust op een misverstand. FDF staat in het DTN52 omschreven als een activistische organisatie.

Evenmin moet in de passage over FDF een verband worden gelezen tussen FDF en het inrijden van de deur van het provinciehuis van Groningen of de passage over het bekogelen van motoragenten. Dat staat er niet, en de tekst in DTN52 is in elk geval niet zo bedoeld. De NCTV hoopt hiermee elk misverstand hieromtrent te hebben weggenomen”.

Bestuur FDF
22 februari 2022

Tags: geen tags