20210127 - vrouwe Justitia

De Nederlandse Staat en AVROTROS ‘op de knieën’ FDF wint rechtszaak

Op 2 april diende bij de Rechtbank in Den Haag de zaak van FDF tegen de Nederlandse Staat en omroep AVROTROS, na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht waarin FDF, geheel ten onrechte, in verband werden gebracht met brandstichting, onder meer vlakbij het RIVM in Bilthoven.

Vandaag ontvingen wij de uitspraak van de Rechtbank: FDF is door de Rechtbank in het gelijk gesteld!
In de beslissing stelt de kantonrechter o.a. het volgende:
“De kantonrechter: – verklaart voor recht dat de Staat c.s. jegens Farmers Defence Force onrechtmatig heeft gehandeld, namelijk in strijd met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, door met de gewraakte uitlatingen de eer en goede naam van Farmers Defence Force aan te tasten, terwijl een (deugdelijke) feitelijke onderbouwing ontbreekt”

De volledige uitspraak kun je hier lezen.

Voor FDF is dit vonnis erg belangrijk.  Een groeiende groep politici en journalisten/columnisten vindt het klaarblijkelijk geen enkel probleem om de eer en goede naam van FDF te beschadigen, door onjuiste en onware berichten naar buiten te brengen. FDF heeft verschillende malen aangegeven aan deze partijen, dat daar een einde aan moet komen! Door die inteelt op leugens, gaat dit nepnieuws een eigen leven leiden bij het Nederlandse volk. De Staat en AVROTROS zijn door de rechtbank veroordeelt tot het betalen van schadevergoeding. Sigrid Kaag mag vandaag haar conclusie van antwoord indienen in de zaak die FDF tegen haar heeft aangespannen naar aanleiding van onterechte beschuldigingen jegens FDF in het programma Nieuwsuur. Binnenkort dient ook de zaak tegen NRC. FDF zal, gesterkt door dit vonnis, andere aanklachten overwegen die minstens even ernstig zijn.
We herhalen wat we op 2 april ook al stelden: Iedereen mag over FDF schrijven, ook kritisch, maar dan wel in lijn met de waarheid!

Dit vonnis is een bekrachtiging van hetgeen wij steeds hebben gesteld: onze goede naam en eer wordt ten onrechte aangetast! Waarmee ook de beeldvorming bij het Nederlandse volk over onze achterban, de leden en de sector op verwerpelijke wijze wordt beïnvloed.

Dit vonnis moet voor vertegenwoordigers van de politiek, maar vooral voor vertegenwoordigers uit de media, stof tot nadenken geven: jullie functie én taak is het om zaken te onderzoeken op de waarheid. Jullie dienen polarisering te voorkomen (in plaats van op te roepen) door op de juiste wijze verslag te doen van wat er in de wereld gebeurt. Wees geen producent van nepnieuws. Beperkt jullie tot de waarheid! Door leugens te verkondigen beschadigden jullie het vertrouwen in de politiek en de media. En daar zijn jullie helemaal zelf verantwoordelijk voor.

“Slecht nieuws” ten aanzien van FDF vindt altijd razendsnel zijn weg naar de voorpagina’s. FDF rekent er op dat dit goede nieuws voor FDF, even snel verspreid zal worden…

Het FDF-bestuur

20 april 2021

 

Tags: geen tags