fdf-update-actie-featured

De rovers van Rutte III en de meest achterbakse wetgevingsoperatie ooit

“De Omgevingswet wordt wel gezien als de grootste wetgevingsoperatie sinds de Grondwet in 1848. De Omgevingswet en daarop gebaseerde besluiten vervangen tientallen wetten en honderden AMvB’s en ministeriële regelingen die betrekking hebben op de leefomgeving.”

Dit citaat staat te lezen op de internetsite van één van de advocatenkantoren die meeschrijven aan onderdelen van de Omgevingswet, Soppe & Gundelach.

De Omgevingswet. Een wet die enorme gevolgen en consequenties zal hebben voor álle burgers van Nederland, en voor álle boeren. En die bijna volstrekt onder de radar blijft. Rutte III opereert in het geniep. Maakt een wet die ons bestaand recht, gekocht met onze vergunningen, voltrekt waardeloos gaat maken. Een wet waarmee alle slechte ideeën, verwoord in de stikstofplannen van Schouten, doorgevoerd gaan worden.

Deze monsteroperatie “die tientallen wetten en honderden AMvB’s en ministeriële regelingen vervangt die betrekking hebben op de leefomgeving”, moet nog even vóór het kerstreces door beide Kamers heen worden gejast. Tijdens die intelligente lockdown die Rutte III zo gelegen komt. Waarmee onze democratische bewegingsruimte ernstig wordt beperkt – op last van dit Kabinet. Zo worden we verkocht en bedrogen!

Wat betekent de intelligente lockdown eigenlijk voor de Rovers van Rutte III. Belazer je bevolking? Sluit ze op en neem ze alles af? Want welke reden kan er anders zijn om één van de belangrijkste wetgevingsoperaties, die het hele landschap van Nederland zal gaan bepalen en veranderen, er zonder noemenswaardig debat tijdens een pandemie en lockdown doorheen te willen jagen. Waardoor we onze volksvertegenwoordigers niet kunnen wijzen op de risico’s en gevolgen van deze wet.

Rutte III is de belichaming van een dictatoriaal Kabinet, dat zijn achterwerk afveegt met onze vergunningen, met onze bestaand recht, zelfs met de Grondwet. Die het Nederlandse grondgebied rücksichtslos verkoopt aan de hoogte bieder. Onze belastingcenten schenkt aan buitenlandse bedrijven en regeringen.

Versprak Rutte zich echt, toen hij aangaf dat de lockdown wel tot de kerst kon duren? “Fijn” voorbij dat kerstreces?  Hoe praktisch dat wij, de boeren van Nederland daarna voor een voldongen feit worden geplaatst. Dat onze vergunningen en bestaand recht per 1 januari 2022 zijn verdampt. We overgeleverd zijn aan de waan(zin) van elke politieke wind. Ons toekomstperspectief een wankel kaartenhuis. Wat voor waarde heeft onze Grondwet nog, als onze volksvertegenwoordigers daarvoor geen enkel respect op kunnen brengen?

Daarom blijft ons maar één optie over: actievoeren. Om deze Omgevingswet de aandacht te geven die ze verdiend. Om iedere Nederlander wakker te schudden. Evenals de media, die de verstrekkende gevolgen van deze wet ook totaal niet onderkennen. Actievoeren gaan we. Dat is nog steeds ons grondrecht!

Sluit je aan. 17 November. ALL4ONE.

 

Het FDF-Bestuur

03 november 2020

Tags: geen tags