FDF-logo-featured

Eerbetoon aan de vrijheid versus klasse-justitie!

Een prachtig symbool van eensgezindheid en hoop; de vrijheidsfakkel vergezeld van de tekst ’75 jaar vrijheid’ werd op Bevrijdingsdag 5 mei 2020 door ruim 250 trekkers van FDF leden en aanhangers gevormd op een veld in Mariënvelde (GD). Om de coronavoorschriften niet te frustreren was er geen ruchtbaarheid aan deze display gegeven: om te voorkomen dat er mensen op af kwamen. Slechts de trekker-chauffeurs van Voll Gass en FDF Achterhoek Oost wisten waar ze moesten zijn.

De display maakte veel positiefs los; niet alleen in Nederland maar ver buiten onze grenzen werd het eerbetoon aan onze bevrijders, door oorlogsveteranen en hun families gewaardeerd.Er werd op 5 mei voor zover bij het FDF Bestuur bekend is gemaakt, door de politie enkel een verklaring afgenomen maar geen proces verbaal opgemaakt. Aanwezige politiemensen bevestigden tot voor de camera’s van de media dat alles veilig en op goede afstand van elkaar verliep. Ruim vier maanden na deze prachtige actie, viel bij de eigenaar van de grond waar de display werd gevormd, een boete van ruim 1000 euro op de mat. Omschrijving strafbaar feit: Verboden samenkomsten en evenementen.

“Meten met twee maten”, ”klasse-justitie”, dat zijn de woorden die opkomen bij het zien van deze boete. Opgelegd door een ministerie dat voor de eigen minister een heel ander protocol naleeft. Het zijn de daden die een overheid kenmerken, het zijn die daden die het volk van deze overheid af jagen. Juist het ministerie van Justitie, juist deze Minister die anderen asociaal noemt maar zichzelf naar zijn eigen maatstaven volstrekt asociaal gedraagt. Door zichzelf van strafvervolging te ontslaan, te zorgen dat zijn overtreding niet tot een strafblad leidt, en vervolgens met een slap ‘sorry’, wat krokodillentranen in de Tweede Kamer en een fooitje richting het Rode Kruis zijn eigen functioneren goed praat, is hij een aanfluiting voor zijn ambt én Rutte III geworden. Juist die Minister legt mensen die een eerbetoon aan onze bevrijders brachten, een hoge boete op.

Deze strijders brachten niemand in gevaar. Allen in hun eigen trekker, allen in de buitenlucht en op een privé terrein, werd zeer zorgvuldig gehandeld. En brachten deze strijders tegelijkertijd een prachtig licht in de duisternis die corona heet, een licht dat vele harten in Nederland en ver daarbuiten, diep heeft geraakt op 5 mei 2020. Slechts één partij blijkt de eeuwige azijnpisser te willen zijn, de slechte verliezer die de boeren niet langer kan sturen waarheen ze willen: de disfunctionerende Nederlandse overheid.

Het FDF bestuur is in overleg met betrokken boeren hoe wij ze bij kunnen staan. Want FDF = ALL4ONE!

Het FDF-Bestuur

15 september 2020

Tags: geen tags