Knipsel

Enquête Europese consumentenbond bewijst: actievoeren werkt: Nederlandse burgers vinden dat een eerlijke prijs hoort bij “duurzaam voedsel”

Ze weten het vaak zo goed: de traditionele belangenbehartigers, afnemers en politici, die ons regelmatig menen te moeten vertellen dat actie voeren niets uithaalt. En wij kunnen hen, opnieuw, bewijzen dat ze ongelijk hebben!
Tijdens de Spring Agri Outlook 2021 (Landbouwvooruitzichten voorjaar 2021), georganiseerd door de Europese Commissie op 7 juni jl., mocht de Europese Consumentenbond BEUC resultaten presenteren uit hun enquête over duurzaamheid en voedsel, onder Europese consumenten. Een enquête die ook onder Nederlandse burgers werd uitgevoerd.

Naast algemene resultaten werden ook meer opvallende uitkomsten door BEUC naar voren gebracht. Op de vraag: “Wat komt er in u op als u denkt aan “duurzaam voedsel”, antwoordde wel een derde van de Nederlandse deelnemers dat ze “een eerlijke prijs voor de boeren” associeert met “duurzaam voedsel”! In andere landen werd dit antwoord veel minder vaak gegeven.

BEUC verklaard dit als volgt in hun rapport: “Dit kan te maken hebben met de maatschappelijke context en de boerenprotesten die in Nederland hebben plaatsgevonden in het najaar van 2019 (toen de enquête werd uitgevoerd).

 


Actie voeren werkt!

Dat actievoeren werkt, blijkt uit het feit dat de bewustwording onder de Nederlandse burgers al na 2 maanden actievoeren (de enquête werd eind 2019 uitgevoerd) opvallend méétbaar was. Toen al hadden we met onze demonstraties, bij de burgers tussen de oren gebracht hóe belangrijk een eerlijke prijs is, om van een duurzame voedselproductie te kunnen spreken. Zij steunen ons – de boeren, aantoonbaar blijkt uit deze enquête!

Wij willen alle boeren die actief mee hebben gedaan aan de demonstraties, bedanken dat ze met hun inzet die bewustwording bij burgers hebben aangewakkerd. Opnieuw blijkt actie voeren, door te demonstreren en met onze trekkers de weg op te gaan, zeer effectief. En noodzakelijk! Zodra we niet meer bereid zijn om zichtbaar  en hoorbaar voor onze rechten, gezinnen en bedrijven te strijden, raken we in de vergetelheid. Gegarandeerd. En onze sector is té mooi om die door politici met een dubbele agenda en afnemers die alleen aan hun eigen belangen denken te laten verkloten. Daarom strijders, blijf schouder aan schouder met ons vechten voor jouw toekomst, jouw bedrijf, onze sector, een eerlijke prijs en een eerlijk beleid. De Nederlandse burger denkt al FarmerFriendly. Nu de rest van de keten en in de politiek nog!  

Het FDF Bestuur

08 juni 2021

 

Tags: geen tags