20230209

FarmerFriendly-notering

Zoals jullie weten wordt er hard gewerkt aan een betere afzetprijs voor jullie varkens door FDF Team Varkens. FarmerFriendly (FF) is het concept waarmee FDF al enige maanden varkens afzet naar diverse Duitse slachterijen. De varkens worden aangeleverd door leden van FDF binnen het FarmerFriendly-concept.

Om transparanter te zijn, zijn we deze week gekomen met een wekelijkse notering voor vleesvarkens. Deze week ligt die met 2,22 euro, circa 25 cent boven de Nederlandse basisnoteringen. De deelnemende varkenshouders beuren deze week een basisprijs van 2,22 euro per kilogram geslacht gewicht. Deze FarmerFriendly-notering is een basisprijs voor regulier gehouden beren, borgen en gelten. Wanneer je binnen een specifiek concept levert, komen daar nog extra toeslagen overheen op basis van mager vleespercentage, gewicht en de AutoFOM-score.

De slachterijen waarmee we zakendoen, zijn vooraanstaande, gevestigde namen. Het bundelen van het aanbod en onze betrouwbaarheid hebben ervoor gezorgd dat we duidelijke afspraken hebben kunnen maken. Iets wat je als eenling in de markt niet kan. Omdat we goede afspraken hebben kunnen maken, een betrouwbare partner zijn én er heel veel sympathie/ gunfactor is voor het FarmerFriendly-concept, is er veel meer groei mogelijk. Waarvan jij als varkenshouder kunt profiteren.

Ben je varkenshouder en wil je ook een betere prijs voor je varkens binnen een pracht concept, sluit je dan nu aan. Word lid van FDF en  meld je aan voor FarmerFriendly Team Varkens. Stuur dit bericht ook door aan collega’s die nog geen kennis hebben gemaakt met FDF Team Varkens en het FarmerFriendly-concept, ook zij zijn van harte welkom! Op de Duitse markt is nu het rendement te vinden en wij willen daar de Nederlandse varkenshouders graag van laten profiteren.

Over de FarmerFriendly notering is afgelopen week al door verschillende vakbladen geschreven, Pigbusiness gaat bovendien de FarmerFriendly notering opnemen in haar wekelijks prijsoverzicht:

https://www.pigbusiness.nl/artikel/651097-farmer-friendly-komt-met-wekelijkse-notering/

https://www.varkens.nl/nieuws/2023/02/08/spectaculaire-start-varkensnotering-farmer-friendly

Bestuur FDF

FDF Team Varkens
09 februari 2023

Tags: geen tags