FDF vlag

FDF-actie, bikkelharde rechtvaardigheid!

Een mokerslag hadden we jullie beloofd. Een bikkelharde actie! En alhoewel niet iedereen in de media de consequenties begrepen heeft van de nieuwe weg die FDF heeft ingeslagen: jullie, onze strijders, onze leden, hebben dat in overgrote mate wél!

Het stikstofprobleem is sinds 7 juli 2021 niet langer het bóerenprobleem. Daar gaan wij de komende weken en maanden voor zorgen. Wij dicht – door de claims ten koste van de PAS melders omdat de aanklagers alleen de boerenbedrijven er uit pikken – dan de hele bliksemse boel dicht! Alle bedrijven buiten de landbouw die geen verplichte Nb vergunning hebben.

Bikkelhard. Oog om oog, tand om tand!  

En wat grandioos dat jullie er allemaal weer waren! Dat jullie het werk thuis lieten liggen om samen met ons in 4 provinciale steden de lokale overheden duidelijk te maken dat het einde verhaal is, met het geruisloos opruimen van de boeren. En wat we in de gesprekken met Commissarissen en Gedeputeerden hebben gemerkt: ze staan in overgrote mate achter ons!

ALL4ONE

De aandacht die onze acties in de media hebben opgeleverd, zijn vooral ook aan jullie te danken, strijders. Ook de samenwerking met de voormannen van grote groepen boeren, was geweldig! Er kwam geen eind aan de rijen trekkers in de steden. De actie in Den Haag leek ook geslaagd en heeft de nodige aandacht opgeleverd waardoor we als sector onze eendracht op dit onderwerp weer hebben laten zien!

Hoe gaat de ‘nieuwe route’ van FDF in zijn werk:  

Het demissionaire Kabinet, de meeste politieke partijen en beleidsmakers richten zich puur en alleen op de landbouwbedrijven als het gaat om stikstofuitstoot – terwijl wij meer stikstof binden via onze gewassen dan uitstoten! En willen die landbouwbedrijven opruimen om zo “te voldoen aan de stikstofeisen”. Een leugen. Want er zijn duizenden bedrijven buiten de landbouw die helemaal géén – sinds mei 2019 – verplichte Nb vergunning hebben, maar wél stikstof uitstoten en dus verplicht zijn om óók een Nb vergunning te hebben! Daar horen we bovengenoemde bende niet over. En vanaf gisteren is dat verleden tijd! 

Op 7 juli 2021 zijn wij naar de provinciehuizen getogen met een lijst met daarop dc’s en supermarkten. We hebben gevraagd wie op deze lijst geen Nb vergunning hebben.

Bij de meeste provinciehuizen was deze informatie niet direct voorhanden. We gaan WOB verzoeken indienen   om deze gegevens van niet-landbouwbedrijven, zo snel mogelijk te krijgen.

Resultaat!

In Zwolle echter, bleek deze informatie inmiddels wél bekend, omdat FDF een paar weken geleden al een WOB verzoek heeft  ingediend bij provincies over niet-landbouwbedrijven.

Het distributiecentrum van Jumbo in Raalte blijkt géén Nb vergunning te hebben. Vervolgens zijn de boeren daar, samen met FDF-vicevoorzitter Jos Ubels naar het politiebureau getogen en hebben aangifte gedaan. Met die aangifte is de handhavingsprocedure gestart. Nu liggen niet alleen landbouwbedrijven meer onder het vergrootglas.

Wordt de PAS misère misbruikt om zo boerenbedrijven dicht te dwingen? Dan ook de dc’s, supermarkten en alle andere bedrijven die wíj nu gaan betrekken in een handhavingsprocedure!!!

Inmiddels hebben we van de provincie Overijssel gehoord, dat ook de vestigingen van de Plus (Haaksbergen) en de Aldi (Ommen) géén Nb vergunning hebben!

Jazeker, iedereen komt nu aan de beurt …

Want met de wet in de hand, gaan wij eens wat zaken recht zetten en naar een echte oplossing toewerken in plaats van naar het letterlijk ‘oplossen’ van boerenbedrijven! Of, zoals FDF’er Arnold Snijder is Assen zei: “Van FDF wordt vaak gezegd dat ze geen plan hebben, dat hebben we ook niet: ‘een plan’. Bij FDF hebben we een visie!” Inderdaad. En in die visie staan de boeren en onze rechten centraal.

Natuurlijk is het niet het doel van FDF om bedrijven buiten de landbouw kapot te maken, maar nu wij – de landbouw – door politiek Den Haag als enige worden aangewezen om op te rotten, omdat wíj de stikstof uit zouden stoten (een “ politieke realiteit” die men alleen voor elkaar krijgt door de Nederlandse bevolking voor te liegen – tevens dé reden waarom het huidige Kabinet demissionair is), moeten wij deze weg wel gaan. En die gaan we met de wet in de hand. Want voor de wet zijn we wél allemaal gelijk!!!

Lid worden van FDF

We willen nu zo snel mogelijk aangifte doen tegen zoveel mogelijk bedrijven buiten de landbouw. Daarvoor moeten KvK bestanden doorgespit worden, kaarten gecontroleerd en provincies aangeschreven. Dit kost tijd én geld. Ben jij nog geen lid van de enige boerenbelangenbehartiger die jouw toekomst niet af laten hangen van de “politieke waan van de dag” maar de wet voor jou inschakelt? De vereniging die met boerenverstand en boerenslimheid te werk gaat!

Word dan nu meteen lid door hier te klikken en het opgaveformulier in te vullen. Voor 150 euro per jaar gaan we zorgen dat jouw toekomst eens serieus wordt genomen! Wij gaan Den Haag een lesje leren! En daar hebben we alle steun voor nodig. Word-nu-lid!!!  En je weet, bij FDF gaan we voor ALL4ONE!

Bestuur FDF

08 juli 2021

 

Tags: geen tags