vion

“FDF geruchten en speculatie” over Vion, blijken niets minder dan waarheid!

In de afgelopen maanden hebben we in de media verschillende artikelen kunnen lezen over Vion, inclusief berichten over haar ambities om mogelijke reorganisatieplannen door te voeren op de Duitse markt.

Farmers Defence Force – FDF heeft betrouwbare informatie gekregen over de huidige situatie, die wij willen delen met alle boeren van Nederland. Vion wimpelde ons vorige persbericht over die situatie af als een gerucht en speculatie. Toch brengt Vion nu naar buiten dat ze wel degelijk haar vers-vlees-productie gaat sluiten! Waarom liegt Vion de boeren voor? Ons vorige persbericht van 9 Oktober jl. heeft veel wind doen opwaaien en blijkt op feiten gebaseerd. Dus, wanneer gaat Vion de waarheid naar buiten brengen over haar werkelijke plannen voor de (nabije) toekomst?

Verteld Vion de waarheid?

Blijven de Nederlandse varkenshouders het mismanagement van Vion in Duitsland financieren?
Varkensprijzen zouden moeten kunnen stijgen. Waarom zakken ze wekelijks???

Persberichten Vion.  

https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10906501/vion-sluit-wederom-duitse-productielocatie

https://www.pigbusiness.nl/artikel/856541-vion-sluit-toch-duitse-vleesverwerkingslocatie/

Door de varkensprijzen kunstmatig laag te houden, financieren de Nederlandse varkenshouders het verlies in Duitsland. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Wanneer wordt er eens op tafel geslagen?
Door jaarcijfers in een Holdingstructuur te laten lopen, zien ze – kennelijk – bij ZLTO door de bomen het bos niet meer. 

Betrouwbare informatie FDF 9 oktober jl.:

“Vion zal op 15 oktober presenteren dat ze de SB-productie van vers vlees in Duitsland volledig zullen stopzetten!! De banken hebben een ultimatum gesteld daarmee Altenburg, Perleberg en Emstek op korte termijn verkocht moeten gaan worden.

Dit vanwege zeer RODE CIJFERS en de benodigde vlottende activa om te overleven”.

De eerste stap is gezet – SB Productie van vers vlees werd vandaag gesloten.

Het wordt hoog tijd dat de ZLTO (en de boeren van Nederland) eens op tafel slaan, zich verdiepen in alle jaarcijfers, per land en per locatie! Alleen zo zal de waarheid naar boven komen. Het blijft een schande dat er wordt gesproken over ‘reorganiseren’, terwijl de boel in de brand blijkt te staan. En de Nederlandse boeren het gelag moeten betalen door lagere varkensprijzen, die worden genoteerd door VION.

Nogmaals aan alle Regio voorzitters ZLTO, boeren en aandeelhouders binnen ZLTO: stel een onafhankelijk onderzoek in. Ga kijken wat er is gebeurd met al het geld. Pak alle jaarverslagen per locatie erbij. Hoe het heeft kunnen gebeuren allemaal? Het is een zeer treurige situatie om te zien dat Vion en haar bestuurders onjuiste informatie delen naar de buitenwereld. Luchtballonnen en luchtkastelen oplaat terwijl de werkelijkheid echt anders in elkaar zit. ZLTO Leden sta op eis duidelijkheid in detail.

Het FDF-Bestuur 
FDF Team Varkens 

26 oktober 2023 

Tags: geen tags