PHOTO-2022-06-07-17-54-48

Het beleid raakt kant nog Wal!

Na een regenachtige Pinksteren voel ik dat de donkere wolken zich ook samenpakken boven de boeren van Nederland, waaronder ikzelf. Ik woon dan wel zeer ver van een N2000 gebied af, maar ik weet ook dat als de groene communisten eenmaal los zijn, dat ze door gaan tot heel Nederland veganistisch is en alle boeren onteigend. Dus denken ‘dat het onze tijd wel zal duren’ geldt alleen als er geen volgende generatie aan komt.

We zitten met een bestuur in Den Haag wat onhoudbaar is. Een Minister van LNV die door en door slecht is en 70.000 ha van ONS land in wil leveren “om de derogatie binnen te kunnen slepen”. Wie denkt hij wel niet dat hij is? Dat is communisme ten top!

Dan hebben we ook nog een Minister van Stikstof en Natuur … van zijn leven nog nooit zoveel domheid bij elkaar gezien. En dan nog ‘onze’ premier Rutte, die de meest incapabele mensen op de moeilijkste dossiers zet.

Als dit zo doorgaat met Nederland, dan hebben we aan het einde van dit jaar niks meer over. Er komt een economische crisis aan die zijn weerga niet kent door jarenlang geld bij printen. De huizen zullen koud zijn, omdat Rutte IV vergeten is tijdig gas op te pompen. Zoals ze “vergeten” zijn de Groningers fatsoenlijk te compenseren, zodat die hun gescheurde huizen nu eindelijk eens op kunnen knappen. (Nog zo’n staaltje fantastische bestuurskunde van Minister Staghouwer ☹).

Zoals ook de gedupeerden van de toeslagenaffaire ‘vergeten’ zijn te rehabiliteren en compenseren door dit waardeloze Kabinet.

And last but not least, heeft Rutte IV binnenkort de voedselproductie om zeep geholpen, waardoor de export implodeert en het voedsel explodeert in prijs.

Eén zegen hebben we en dat is dat de burgers alsmaar meer achter ons gaan staan. De laatste peilingen tot wel 95%! Ze zien wat er gebeurd in hun land. We kunnen concluderen dat de Staatspropaganda niet meer werkt. Verder zien we ook dat het vertrouwen in ‘onze’ Ministers van LNV en Stikstof en Natuur ergens tussen 5 tot 10% zit (Eenvandaag).  Ik kan jullie wel vertellen dat ieder zichzelf respecterend bestuurder dan de eer aan zichzelf zou moeten houden!

Ik denk dat het aftreden van dit Kabinet waarvoor geen steun meer is onder de bevolking, een zeer democratische eis is. Beleid uitrollen, wat niet gesteund wordt door de bevolking – en al helemaal niet door de sector die het moet ondergaan – leidt maar tot 1 conclusie: Tijd voor nieuwe mensen!

En misschien niet alleen in Den Haag, maar ook in de provincie als provinciale bestuurders dit belachelijke beleid niet heel hard afwijzen! Volgend jaar zijn het Provinciale Staten verkiezingen en hebben we de kans om de coalitiepartijen op te roken als nooit tevoren! Herinneren jullie nog hoe we met elkaar in Brabant de coalitie hebben laten klappen? Datzelfde maar dan in provinciale verkiezingstijd! We gaan ze wegvagen uit het democratisch bestel en zorgen voor mensen met boerenverstand en passie voor het platteland in de gelederen. Dus beste mensen in de provincie: wees gewaarschuwd want wij vergeten niet en vergeven het al helemaal niet.

Aan het eind van deze week, als de overheidsplannen gepresenteerd zijn, moeten we onszelf allemaal eens goed aankijken in de spiegel om te zien uit welk hout we gesneden zijn.

Dit tij gaan we niet keren door het Malieveld weer een keer vol te rijden. Dit gaat óók niet goed komen met 1 dagje actie. We zullen de rug moeten rechten, zoals wij boeren al zo vaak hebben moeten doen, als de wind tegen waait. De mindset op onverzettelijk en de blik doelgericht!

En voor de mensen die zeggen:  “dan gaan ze toch onteigenen”, één ding om mee te geven: Onteigenen is nog wel het kleinste probleem om te keren. Ze hebben in Den Haag er de mond van vol, net als de landsadvocaat. Die landsadvocaat die we trouwens al meerdere keren op de knieën hebben gedwongen omdat de Staat z’n zaakjes niet voor elkaar heeft, dus die lusten we rauw. Voordat Van der Wal over onteigenen begint heb ik maar 1 vraag voor haar: “Wie komt er naar het platteland om te onteigenen? Jij zelf?”

Ik denk dat jullie het antwoord wel weten: ze durft nog niet eens bij boeren op bezoek om het bekend te maken, omdat het haar dun door de broek gaat, van de strijders van FDF.

Dat is ook meteen de eindconclusie van het onteigeningsverhaal: als de minister al niet durft te komen? Wie dan wel? De deurwaarder? De Provincieambtenaar? De Gemeenteambtenaar?

Er gaat niemand, maar dan ook niemand zich mee bemoeien of de naam onder zetten, wat ik je brom! En anders is dat slechts bij de eerste boer. Waarna wij, het FDF legioen, als 1 man op zullen staan om onze democratische grondrechten ten volle te benutten en te verdedigen!

Want wat er ook gebeurt, 1 ding staat na 3 jaar nog als een huis en dat is ons motto: ALL4ONE!

Mark van den Oever, voorzitter

Namens het Bestuur FDF
07 juni 2022

 

 

Tags: geen tags