20210715 - hulp

Limburg heeft onze hulp nodig: meld je aan!

Sinds middernacht zijn tientallen FDF-ers en vrijwilligers in touw, om met trekkers, wagens, shovels en loaders, mensen en vee in Limburg in veiligheid te brengen.

Met de regenval en de beelden van Luik van vandaag in het achterhoofd, weet iedereen dat het ergste nog niet is geweest: Roermond en de regio rondom Eijsden – Maastricht zullen vannacht naar verwachting zwaar in de problemen komen door het stijgende water. Voor Roermond is de verwachte stijging van 4+ meter boven normaal peil, een verhoging van +6 (!) meter boven normaal peil. Ook veehouderijen rondom Born moeten hoogstwaarschijnlijk geëvacueerd worden.

Hulp gevraagd!

FDF roept transportbedrijven in heel Nederland op, om zich te melden met veewagens bij onderstaand telefoonnummer, om stand-by te staan om het daar nog aanwezige vee vannacht te evacueren.

Ook boeren en transporteurs met platte wagens, kiepers, zandauto’s enz. vragen we, zich te melden om mensen te vervoeren. Daarnaast zijn vannacht shovels en loaders nodig om mensen die vast zitten op de eerste verdieping van hun woning, uit hun benarde situatie te bevrijden.

FDF heeft inmiddels een forse lijst van beschikbare stallen waar geëvacueerd vee heen gebracht kan worden, een aantal daarvan tevens met melkinstallaties.

Wil je materieel en mankracht aanbieden, doe dat in de Whatsapp-groep:  

https://chat.whatsapp.com/D2sZeBhyO1FDB8iiBaNDgN

Mensen die in nood verkeren kunnen bellen met:  Walter Joosten (FDF regiobeheer Limburg): 06 53895491

of met Jess (FDF regiobeheer Limburg): 06 27566883

Het FDF-bestuur is allemachtig trots op haar strijders en hun belangeloze inzet voor de burgers en boeren van Limburg. Houd vol mensen: jullie maken voor velen het verschil!

Het FDF-Bestuur

Tags: geen tags