blauwwitrood

Noord-Korea aan de Noordzee?!?

Sprakeloos. Bizar. Verbouwereerd.

Sinds gisternacht is er een nieuwe werkelijkheid in Nederland die alles overstijgt.

“Voor boeren gelden geen andere regels” (Paternotte D66). “Iedereen mag demonstreren, maar we zijn een beschaafd land” (Rutte VVD). “Politie meer instrumenten geven bij escalerende (boeren)protesten” (motie Jesse Klaver GroenLinks)…

Sinds de boeren demonstreren – in reactie op de alles verwoestende stikstofbrief van Minister Van der Wal – zet de huidige coalitie, versterkt met ultralinkse partijen, in extreme bewoordingen in op het inperken van burgerrechten van boeren – waaronder hun demonstratierecht.

Hét fundament waarop onze democratie is gebouwd!

Het zijn met name de coalitiepartijen VVD en D66, die boeren doelbewust en op kwalijke en ondemocratische wijze, framen en criminaliseren, over hen liegen en ze vals beschuldigen. Het zijn deze “volksvertegenwoordigers” die de waarheid over rechten en plichten verdraaid. Die het klimaat hebben geschapen dat gisteren tot een explosie van politiegeweld tegen haar burgers in Heerenveen, is ontaard.

“… Voor boeren gelden geen andere regels …”

Wij constateren precies het tegenovergestelde.

  • Voor boeren gelden wél andere regels, wanneer we de “democratische rechtsstaat” overlaten aan de huidige coalitie partijen.
  • Boeren mogen wél van hun democratische demonstratierecht worden ontnomen.
  • Boeren mogen wel gedemoniseerd en gecriminaliseerd worden door leden van de Tweede Kamer.
  • Boeren mogen wél vals beschuldigd worden, in de Tweede Kamer.
  • Boeren hoeven daarna níet te worden gerectificeerd, vindt Rutte IV
  • Op de Staatomroep en zelfs commerciële kanalen, mag wél onjuiste en onvolledige informatie over stikstof en de staat van de natuur verspreid worden.

Wat beoogt dit Kabinet?

Sinds 1 juli mogen ‘opsporingsambtenaren’ door een wetswijziging, geweld gebruiken tegen burgers in Nederland. Op 5 juli beschoten agenten in Heerenveen demonstranten. Liepen ze met getrokken pistool als waren ze “Duck Hunt” aan het spelen, op automobilisten en (minderjarige) trekker chauffeurs af.

We zijn sinds gisternacht, verworden tot het Noord-Korea aan de Noordzee.

Willen wij een regering die dit pad op gaat? Die het demonstratierecht aan grote groepen burgers ontzegt? Die dictatoriaal optreedt met politiegeweld? Die via decreten haar wil oplegt aan haar volk? Willen we dat werkelijk?

Wij doen een dringend appèl op de partijen in de coalitie met een ‘C’ in de naam, van Christelijk, om nu vanuit hun morele kompas, dat te doen wat eigenlijk al maanden geleden had moeten gebeuren: trek de stekker uit dit Kabinet. Stop de waanzin. Nu. Voor er écht onomkeerbare drama’s gebeuren.

Om 14 uur zullen de boeren van Nederland hun statement kenbaar maken bij het provinciehuis van Friesland. Daarna rijden we langs cellencomplex in Leeuwarden waar de 16-jarige trekker chauffeur vast zit. Ook vanuit FDF zullen we daarbij aanwezig zijn.

ALL4One!!! Vandaag meer nog dan gisteren. 

Bestuur FDF
06 juli 2022

Tags: geen tags