FDF

Statement FDF rapport Remkes – Wat wel kan “uit de impasse en een aanzet voor perspectief”

Een zestig pagina’s tellend rapport van weer een commissie – met een denklijn – en heel veel woorden om de problematiek te omschrijven. Helaas hebben we in de afgelopen politieke periode meerdere commissies gezien met prachtige plannen om problemen op te lossen. Denk aan de gasschadeslachtoffers in Groningen hun huizen verwoest, of de toeslagenaffaire: ouders die nóg steeds hun kinderen kwijt zijn.

Daar heeft de politiek wel gesproken over oplossingen maar daar blijft het bij woorden!  De daden ontbreken. Wij, FDF, worden niet zo warm van veel woorden maar eisen daden.

Wij gaan de komende tijd het rapport nadrukkelijk bestuderen en analyseren, en we gaan kijken of de gevoelens die vanavond in onze vergadering geuit zijn, kloppen. We staan daarbij aan de vooravond van de zwaarste crisis die de Nederlandse burgers ooit mee zullen maken, met torenhoge voedsel- en energieprijzen.

Maar we kunnen jullie één ding vertellen: wij accepteren never en nooit dat er 500 onschuldige boerenfamilies onteigend worden om een tijdelijke schijnoplossing te creëren. Want wat de Groningers is overkomen en de slachtoffers van de vele andere crises van dit Kabinet, laten wij de onzen niet gebeuren.

Bestuur FDF

06 oktober 2022

Tags: geen tags