20230301 - Stem ze weg poster

#Stemzeweg! – Ze zijn weggestemd! Geen meerderheid voor coalitie/GL/PvdA in Eerste Kamer

Strijders, op 15 maart 2023 deelde de Nederlandse bevolking een mokerslag uit aan Rutte 4. In ons voordeel. In alle provincies werd voor de boeren gekozen, voor BBB.

Alle coalitiepartijen verloren, evenals Groen Links en de Partij van de Arbeid.

Ons droomscenario waarvoor we hebben gestreden, hebben we gekregen – met als kers op de taart: de coalitie plus GL/PvdA hebben geen meerderheid in de Eerste Kamer.

Laat die even goed op jullie inwerken, strijders: De coalitie plus GL/PvdA hebben geen meerderheid in de Eerste Kamer. Wat op 14 maart nog als onmogelijk werd gedacht, is gebeurd! We hebben het geflikt, met z’n allen!

Bewust maken

De Project X en  #Stemzeweg! campagnes van FDF hebben op 11 maart in Den Haag en 14 maart tijdens het laatste debat bij/op het provinciehuis in Den Bosch, zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan het bewust maken van de Nederlandse bevolking dat het anders moet, dat deze coalitie weg moet. Uit de laatste peilingen in de week voor de verkiezingen bleek dat er nog 4 zetels in de Eerste Kamer onze kant op moesten komen. En dat is gelukt. Mede dankzij jullie inzet!

Hart onder de riem

En voor wie er aan twijfelt of het de FDF demonstraties en ‘boerenacties’ van de afgelopen jaren zijn geweest die burgers hebben geraakt: wij twijfelen niet! Wij horen en lezen wat mensen zeggen en wat voor hen de doorslag heeft gegeven in het stemhokje. Dit is hoe René van der Gijp in het programma Vandaag Inside op 16 maart het verwoordde:  “Ik wilde gewoon de boeren, waarvan ik vind dat ze gewoon niet goed behandeld worden, maar ook de mensen in Groningen, ook de mensen van de toeslagenaffaire, ook de mensen in Valkenburg gewoon een hart onder de riem steken. Die mensen zijn gewoon niet goed behandeld. Dat moet gewoon heel snel opgelost worden.’’ En: “Ik heb geen idee waar ze (BBB) voor staan. Geen flauw idee! Het zou me ook een zorg zijn eigenlijk. Als die anderen maar een enorme klets om de oren krijgen gewoon.’’ En zo denkt een groot deel van Nederland er over, krijgen wij van alle kanten te horen. En dat doet goed!

Ze zitten er nog

We zijn inmiddels een paar dagen verder. Deze slag is gewonnen, maar de oorlog nog niet. Ze zitten er nog: deze coalitie.

Die bewust wetgeving heeft gemaakt die de boeren en Nederland kapot maakt.

Die in haar novemberbrieven, de klimaatplannen van Jetten, via bufferstroken, GVE’s en afstandscriteria, de hele sector weg willen maaien!

Die de wet Stikstofreductie en Natuurverbetering anders hebben ingevuld dat ‘Brussel’ het bedoeld.

Dit Kabinet heeft maar één ding op de agenda staan: het platteland leegvegen, de boeren elimineren. Door stikstof als enige drukreden vast te leggen, met de onmogelijk te halen KDW’s daarin, kan er nergens gebouwd kan worden. Wordt ons sociale leven op het platteland lam gelegd. Willens en wetens is deze wet zo opgetuigd. Die wet moet weg. Dit Kabinet heeft een agenda die stinkt aan alle kanten en Nederland heeft op 15 maart gezegd: Rutte4 moet weg!

Daarom moeten we de druk er op houden, strijders. Er is nog werk aan de winkel.

De campagne #Stemzeweg, gaat door! Tot Nederland bevrijd is van de tirannie Rutte 4.

Pas dan kunnen we het leven weer vieren, als Nederlands volk.

Pas dan is ons werk gedaan. Want, het houdt niet op, niet vanzelf!

ALL4One!!

Het FDF-Bestuur

20 maart 2023

Tags: geen tags